Societat

administracions

El restaurant Planiol de Lloret recorre contra el desnonament

La propietària de l’històric restaurant Planiol, en domini maritimoterrestre a la platja lloretenca de Fenals des de fa 70 anys, ha rebut una resolució del Servei del Litoral de la Generalitat en què li atorga vuit dies hàbils per cessar l’activitat i buidar l’edificació, un termini que venç el 3 de maig i que obriria la porta a un possible desnonament. La restauradora, Isabel Sànchez Planiol, ha presentat un recurs en què argumenten que la Generalitat “no és competent”, i que hauria de ser l’Estat l’administració que dictés l’ordre.

El govern català va treure a concurs la concessió per als pròxims 12 anys però no va comunicar-ho a l’afectada, sinó a través d’una carta tramesa al domicili on residia la seva mare, que va morir fa nou anys. El Planiol, doncs, no hi va presentar cap oferta i l’espai es va adjudicar a una nova empresa, RMG Global Grup, que ara reclama el dret a ocupar-lo.

Ofec econòmic

L’hostalera va intentar que es repetís la subhasta, però no se’n va sortir i ara no li queda cap més opció que esgarrapar temps per eixugar un deute per inversions de millora que no ha tingut temps d’amortitzar, i que se li va disparar durant l’any llarg de pandèmia, confinaments i operació a baix ritme per les restriccions d’aforament, a banda dels interrogants sobre si els nous concessionaris haurien d’assumir la subrogació dels contractes dels nou treballadors, o també els hauria d’indemnitzar ella.

“Si estiguéssim nets, marxaríem immediatament”, argumenta Sànchez Planiol, que d’entrada es conformaria a passar l’estiu i conèixer la data límit de l’activitat amb antelació, per planificar compres de productes peribles. Atresora dos milers llargs de firmes de suport, en paper i digitals , que no han pogut frenar res fins ara, i espera que els acabin fent confiança si traslladen el restaurant a una nova ubicació, per bé que admet que no serà tan atractiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.