Societat

societat

La contaminació de l’aire causa 1.200 morts prematures de menors a l’any a Europa

L’Agència Europea de Medi Ambient adverteix que els nens i adolescents són particularment vulnerables a la pol·lució

La pol·lució de l’aire causa més de 1.200 morts prematures anuals en menors de divuit anys a Europa i augmenta significativament el risc de patir malalties més endavant, segons assenyala un informe de l’Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) recollit per l’agència Efe.

“Els nens i els adolescents són particularment vulnerables a la contaminació de l’aire perquè els seus cossos, òrgans i sistemes immunes encara s’estan desenvolupant”, alerta en l’informe l’AEMA.

Les funcions pulmonars de les criatures i el desenvolupament pulmonar es veuen afectats sobretot per l’ozó el diòxid de nitrogen a curt termini i per les partícules fines de l’aire a llarg termini.

“L’exposició maternal a la pol·lució de l’aire durant l’embaràs està relacionada amb el baix pes en néixer i el risc de part prematur. I augmenta més endavant el risc de problemes greus, inclosos l’asma, funció pulmonar reduïda, infeccions respiratòries i al·lèrgies”, explica l’AEMA en l’informe recollit per l’agència Efe.

Aquest organisme amb seu a Copenhaguen insta a millorar la qualitat de l’aeri al voltant de les escoles i llar d’infants, així com durant el desenvolupament de diferents activitats.

Explica Efe que l’informe destaca que, tot i les millores registrades en els últims anys, el nivell de contaminants atmosfèrics es manté “obstinadament alt” respecte a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en molts països europeus, sobretot en el centre i l’est del Vell Continent, a més d’Itàlia. El motiu, diu, és la crema de combustibles com el carbó per a la calefacció domèstica i ús industrial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia