Societat

GIRONA

L’antic poble de Palau-sacosta, engalanat per Temps de Flors

El barri gironí de Palau-sacosta, poble independent fins al 1963, s’ha afegit aquest any als muntatges de la 68a edició de Temps de Flors. Una zona verda entre l’escola privada Les Alzines i un supermercat s’ha convertit en una evocació del passat de l’antic poble de pagès. És el projecte floral número 105, en un dels extrems de Girona.

L’associació de veïns de Palau-sacosta , que presideix Valentí Giralt, s’ha implicat en la festa de primavera de la ciutat per primera vegada. Des de l’octubre de l’any passat amb la col·laboració, entre altres, de Glòria Rebugent i Maria Àngels Perpinyà, la junta veïnal es va posar en contacte amb les famílies del mas Torre Sampsona i del mas Palahí, que els han cedit material per exposar-lo a la ciutadania fins aquest diumenge.

Rebugent, integrant de l’associació de veïns, va ser la pregonera de la festa major del barri l’any passat –la segona dona a ser-ho, després d'Èlia Torroella, responsable d'Investigació i Desenvolupament, de l'empresa Hipra, el 2021–, mentre que Perpinyà ha estat quatre dècades vinculada a l’Associació Amics de les Flors, que organitza la mostra floral juntament amb l’Associació Amics de la Girona Antiga i la col·laboració de l’Ajuntament. Palau és un dels barris que prenen part a Temps de Flors, igual que Santa Eugènia, Sant Narcís, Montilivi, Sant Daniel i Taialà, entre altres.

El nom del barri

En el muntatge, que els veïns vigilen de dia i de nit, hi ha un carro, una tartana i un rampí, “una eina que servia per recollir les garbes de palla”, explica Giralt. També s’hi pot llegir el nom de Palau, amb uns testos de flors i unes saques de pomes. El muntatge és a 3 quilòmetres de la plaça del Vi, l’exemple més clar de la descentralització de la mostra.

Al barri, on viuen unes sis mil persones, també s’han mobilitzat les comunitats de Les Alzines i del centre d’educació especial de Palau, que han engalanat els seus edificis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA