Societat

societat

Deu dels quinze barris més rics de l’Estat són de Madrid

Les Tres Torres, Pedralbes, Sant Gervasi-Galvany i Sant Gervasi-la Bonanova són els quatre de Barcelona i Vitòria en té un

Madrid també té dos barris entre els quinze més pobres i Barcelona cap

Madrid té deu dels quinze barris més rics de l’Estat mentre que la llista la completen els barcelonins de Les Tres Torres, Pedralbes, Sant Gervasi-Galvany i Sant Gervasi-la Bonanova i la capital basca de Vitòria hi té el barri d’Armentia. Amb una renda mitjana anual per habitant de 40.815 euros, el barri El Viso de Madrid és el més ric de l’Estat segons la nova edició d’Indicadors Urbans que elabora l’Institut Nacional d’Estadística (INE) seguint els criteris del projecte europeu Urban Audit de la CE que pretén comparar la qualitat de vida de les principals zones urbanes europees.

Després d’El Viso, però, els següents cinc barris més rics també són a la capital espanyola: Recoletos, Castellana, Piovera, Nueva España i Almagro, amb rendes mitjanes anuals per habitant d’entre 33.000 i 37.000 euros. Els barcelonins Les Tres Torres, Pedralbes i Galvany se situen en ingressos mitjans d’entre 30.000 i gairebé 33.000 euros. Els segueixen novament quatre barris madrilenys: Aravaca-Plantio-Valdemarin, Palomas, Niño Jesús-Jerónimos i Hispanoamérica amb rendes d’entre 28.000 i 30.000 euros per habitant. Tot seguit se situa La Bonanova barcelonina amb una renda de 28.000 i el barri vitorià d’Armentia ocupa la quinzena posició amb 27.500 euros.

Madrid, però, també té dos barris –San Cristobal i Pradolongo– entre els quinze amb rendes més baixes de tot l’Estat, un llistat de cua que el completen sis barris de Sevilla, tres de Còrdoba, dos d’Alacant, un de Màlaga i un de Múrcia. En tots aquesta barris la renda mitjana anual per habitant va des dels 5.800 euros del districte més pobre de Sevilla fins als 8.500 del de Múrcia. La renda del madrileny El Viso és gairebé sis vegades més alta que la del barri Sant Cristobal de la mateixa capital espanyola. Barcelona no té cap barri entre els quinze amb rendes més baixes.

Girona i Manresa, entre les àrees amb més renda

L’estudi també analitza les àrees urbanes funcionals (AUF), és a dir, àrees metropolitanes on inclou aquells municipis en què, com a mínim, el 15% de la població ocupada es trasllada a la ciutat metròpoli per treballar. En aquest cas, les rendes mitjanes superiors són les de les àrees de Sant Sebastià (16.836 euros) i Bilbao (15.436) per davant de Madrid (15.407), Vitòria (15.119) i Barcelona (14.808). Girona se situa en dotzena posició (13.861) i Manresa en la quinzena (13.710). Per exemple, Manresa es troba entre les quinze àrees funcionals més industrials –19,5% d’ocupats en la indústria– mentre que Girona es troba entre les quinze àrees amb més ocupació al sector serveis –87,1%. Madrid té el 85,3% d’ocupació al sector serveis i Barcelona, amb percentatges més repartits, no surt a cap de les dues llistes.

Menys atur a Sant Cugat

Entre la quinzena de poblacions amb menys atur, al costat de diversos municipis de la Comunitat de Madrid i Sant Sebastià o Barcelona (7% d’atur) hi ha les poblacions catalanes de Sant Cugat (5,2%, l’atur més baix de l’Estat), Castelldefels (7,8) i Cerdanyola del Vallès (9,2).

Més immigrants a sis ciutats catalanes

Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Girona i Lleida són les sis ciutats catalanes amb més percentatge de població estrangera –entre el 20% de Lleida i el 22% de Barcelona– entre les quinze primeres de l’Estat. Les superen les ciutats turístiques o d’horticultura intensiva de Torrevella, Fuengirola, Benidorm, Marbella, Benalmádena i Lorca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona