Societat

La 7a Oncoswim suma 74.000 euros en donatius

La setena edició de l’Oncoswim, la travessia solidària de natació en aigües obertes organitzada per Radikal Swim i la Fundació Oncolliga Girona, ha aconseguit recaptar més de 70.000 euros, als quals se sumen els donatius dels participants a la Milla Solidària, segons informen els organitzadors. En total, aquesta edició ha sumat un total de 74.090 euros, una xifra una mica inferior a l’any passat, si bé també hi ha hagut menys equips inscrits. D’aquests, el 70% (51.863 euros) es destinaran a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupada pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Hospital Doctor Josep Trueta. L’altre 30% (22.227 euros) serviran per ajudar a sostenir els serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer i familiars que porta a terme l’Oncolliga.

Segons informa la Fundació Oncolliga Girona, un centenar de nedadors i nedadores repartits en 24 equips (l’any passat van ser 35) s’han sumat enguany al repte esportiu, que consisteix a nedar 30 km en aigües obertes, de l’Estartit a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues. A més, 160 persones s’han sumat a la versió més popular d’aquesta iniciativa, la Milla Solidària, nedant des de la platja de Llafranc fins a la de Port Bo (1,6 km).

Segons els organitzadors, la jornada s’ha desenvolupat sense incidències i ha estat marcada pel bon temps i el bon estat de la mar. Els equips han sortit de l’Estartit de manera esgraonada des de les 07.00h. fins a les 7.30 h. del matí, en intervals de 5 minuts, i els primers han anat arribant a la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell, a partir de les tres de la tarda. El vent en contra i la corrent del mar, però, han jugat una mala jugada a una part dels equips, que estaven avançant molt lentament, motiu pel qual se’ls ha donat opció de reduir la distància per poder arribar dins de l’hora límit marcada per l’organització.

Alguns equips han fet tota la travessia nedant junts, mentre que d’altres han anat fent relleus. Tots els equips han estat acompanyats en tot moment per una embarcació de suport. La travessia s’ha pogut seguir en directe a través de l’enllaç a la pàgina web de l’esdeveniment, www.oncoswim.cat. A les 16.30 h ha tingut lloc la sortida de la Milla Solidària, a la platja de Llafranc, fet que ha propiciat que l’arribada dels participants en aquesta nedada popular coincidís amb la dels últims equips de l’Oncoswim.

Moments emotius

L’Oncoswim és sempre un esdeveniment molt emotiu, però aquest any ho ha estat especialment, sobretot a l’arribada, on els participants han rebut la medalla finisher de mà de pacients de càncer de mama triple negatiu que són membres de l’Associació Las Triples. També han participat en l’entrega de medalles membres de l’equip d’investigació finançat amb els donatius d’Oncoswim, com per exemple la doctora en bioquímica Teresa Puig i l’oncòloga Ariadna Roqué.

També han estat especialment emotius els moments de la sortida, tant de la Milla Solidària com de l’Oncoswim, quan s’ha fet un minut de silenci en record de les persones afectades de càncer mentre sonava la melodia d’”Hallelujah”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona