Societat

La vaga de funcionaris ajorna les citacions sobre un cas derivat del 3%

L’Audiència Nacional trasllada al 13 de juny les declaracions d’empresaris vinculats a suposades irregularitats en l’adjudicació del transport sanitari

Manté pel 8 de juny la de l’’exdirigent de CDC David Madí

La vaga dels funcionaris de l’administració de Justícia ha motivat l’ajornament de les declaracions de dos empresaris en la investigació sobre l’adjudicació de la gestió del transport sanitari a Catalunya a Ambulàncies Egara l’any 2014 a diverses zones de Catalunya, una causa derivada de la trama del 3 %.

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha dictat una providència, segons informa EFE, en la que deixa sense efecte la citació de demà dels dos empresaris i l’ajorna fins al dia 13 de juny com a conseqüència de l’“agenda d’assenyalaments” del jutjat i de la “incidència” que ha provocat la vaga de funcionaris. Manté per al 8 de juny la declaració de l’exdirigent de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) David Madí, investigat en aquest procediment, sense perjudici que les protestes dels funcionaris motivin un nou ajornament.

Els funcionaris van iniciar les seves mobilitzacions el 17 d’abril passat, primer amb aturades parcials diàries i amb vagues de 24 hores en dies concrets, i des de dilluns passat amb una vaga indefinida, que mantenen malgrat l’avançament electoral. Un conflicte que ha suposat la suspensió o ajornament de més de 700.000 judicis i la paralització de més de 40 milions d’actuacions judicials, segons les darreres dades dels sindicats.

La investigació que dirigeix el jutge Pedraz, derivada del denominat cas 3% però investigada de manera independent, gira al voltant de les presumptes irregularitats en la licitació, adjudicació i contractació del concurs públic del 2014 de la qual va resultar adjudicatària la UTE Egara. La intenció és esbrinar si el partit es va beneficiar dels contracte públics de manera irregular modificant-ne, presumptament, les condicions.

El març passat la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra van fre un registre a la seu d’Ambulàncies Egara a Terrassa i Tarragona i l’empresa sempre s’ha desmarcat de qualsevol irregularitat i ha defensat que els contractes de transport sanitari públic a Catalunya es van adjudicar de forma transparent i d’acord a dret.

Fundada el 1984 per Jaume Simón Planas (1937-2019), Ambulàncies Egara gestiona des del 2006 el transport sanitari urgent i no urgent de Catsalut, inicialment a la comarca del Vallès Occidental, i des del 2015 a Lleida, el Camp de Tarragona i les Terres de l ’Ebre.

El jutge investiga set persones més, entre ells el CEO d’Ivemon Ambulàncies Egara, Óscar Simón García, a més Edels germans José Ramón i Manuel Castarlenas, María José Cordovilla, Juan Albert Arqués, Fermí Ferran i Alejandro García Gascón, aquest darrer també vinculat a Ambulàncies Egara.

La causa està relacionada amb el cas del 3% i amb la productora audiovisual Triacom, que va esquitxar dirigents de l’extinta CDC. De fet, Madí va ser condemnat a l’octubre per un Jutjat de Barcelona a 14 mesos de presó i multa de 219.750 euros després de delicte fiscal i de falsedat documental per la seva participació en una trama de factures falses vinculada a Triacom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA