Societat

Desnonen una mare amb tres fills menors al Paral·lel de Barcelona

Els mossos treuen per la força els activistes que s’han concentrat a l’edifici per intentar impedir el desallotjament

Una dona i els seus tres fills menors d’edat han estat desnonats aquest matí del pis que havien ocupat al Paral·lel de Barcelona. Cap a quarts de deu del matí, un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra ha arribat a l’edifici i ha fet fora la família i també la quinzena d’activistes que s’havien concentrat per intentar evitar el desallotjament. . Segons ha explicat el Sindicat de Llogateres del Poble-sec i ha recollit l’ACN, aquest ha estat el tercer intent de desnonament al qual s’enfrontava la família en menys de tres mesos. Els dos anteriors, el 8 de març i el 25 d’abril, es va aconseguir aturar. La propietat del pis, asseguren, és Divarian, una societat immobiliària controlada pel fons d’inversió Cerberus.

La dona desnonada, la Chanaz, va entrar al pis de l’avinguda Paral·lel el 2019. Segons ha explicat en declaracions als mitjans, des d’aleshores s’ha ofert a pagar un lloguer en diverses ocasions i també ha fet una petició de lloguer social, sense obtenir cap resposta per part de la propietat, que, afirma, li ha ofert diners més d’un cop per aconseguir que marxés. “No volen fer cap tracte ni res, només volen el pis”, ha manifestat la Chanaz.

El Sindicat de Llogaters ha denunciat que el desnonament s’ha fet sense presència dels Serveis Socials de l’Ajuntament. “És un cas flagrant d’incompliment de la llei de lloguer social”, ha denunciat en declaracions a l’ACN Sergi Barrios, del Sindicat del barri de Poble Sec.

Després del desnonament, la Chanaz s’ha dirigit als Serveis Socials del barri de Poble Sec, acompanyada del sindicat, per tal de veure quines opcions tenia. Ara com ara, no se li ha ofert cap alternativa. Està apuntada des del febrer a la mesa d’emergència d’habitatge de la ciutat, però aquesta pot tardar a adjudicar un pis entre tres mesos i dos anys. “El problema de la ciutat és que no hi ha pisos per la gent, només pels turistes”, ha criticat la Chanaz, que treballa netejant una escola i cobra un subsidi amb el que no pot fer front a un lloguer. Diu que fa anys que viu al barr, on les filles estan escolaritzades i per tant no es planteja haver de marxar. “Tenia la fe i la il·lusió que em donessin el pis, perquè he presentat tots els documents per poder llogar-lo, però ells no han volgut perquè guanyaran més amb els turistes”, ha criticat la Chanaz.

Avui també estava previst un segon desnonament al barri del Poble Sec d’una família vulnerable amb una criatura a càrrec, que ha acabat posposant-se pel pròxim dia 8 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu