Societat

Barcelona-Pequín: la porta amb la Xina es torna a obrir

Air China ofereix a partir d’avui tres vols directes a la setmana entre l’aeroport del Prat i Pequín

A l’agost Barcelona es connectarà amb Shenzhen

Obre noves rutes amb Amman, el Caire i Tolosa de Llenguadoc

El Prat tindrà aquest estiu 46 destinacions intercontinentals

Un Airbus A-330 sortirà aquest migdia a les 12.00 h en direcció a Pequín. A les 02.30 h (hora de la Xina) sortirà el mateix avió per arribar a les 08.15 h de divendres a l’aeroport de Barcelona. L’aeroport del Prat torna a oferir a partir d’avui vols directes des de Barcelona fins a la Xina. L’aerolínia Air China a partir d’ara ofereix tres vols setmanals, els dimecres, dijous i dissabtes, que connectaran la capital catalana amb la capital xinesa. Aquesta companyia ja oferia aquesta ruta –encara amb un vol més: quatre cops a la setmana– fins al 2020, quan la va cancel·lar per culpa de la pandèmia. Air China, però, encara no ha recuperat els vols directes des de Barcelona amb Xangai i Hong Kong.

La porta directa de Barcelona amb la capital xinesa –més les freqüències setmanals que ja hi ha amb Seül (Corea del Sud) que fa la companyia Korean Air a raó d’un vol diari des del mes d’abril– suposa el retorn massiu de turistes asiàtics, els més esperats tant per hotelers com restauradors i altres negocis de Barcelona capital i de la destinació Barcelona, ja que son dels que més despesa fan (juntament amb els nord-americans i els àrabs).

Air China a través d’un comunicat assegura que recupera els vols directes amb la capital catalana per la gran demanda. Air China uneix Barcelona i Pequín des del 2014. Primer ho va fer amb un vol amb escala a Viena, però a partir del 2018 els vols ja van ser directes, sense fer cap escala. És un vol molt agafat especialment per gent que ve a la capital catalana a fer negocis i que participa en les desenes de congressos que s’hi fan.

Les connexions amb la Xina continuaran perquè a partir de l’1 d’agost Shenzhen Airlines oferirà vols directes des de l’aeroport del Prat a Shenzhen (de la província de Guangdong), segons va anunciar el cònsol general de la Xina a Barcelona, Zhu Jingyang. Seran, també, tres vols directes a la setmana des d’aquesta ciutat xinesa fins a la capital catalana. El 2019, abans de la pandèmia, van venir a la capital catalana més de 70.000 turistes xinesos, segons l’Ajuntament. Va ser el novè mercat emissor després del Regne Unit, França, els Estats Units, Itàlia, Alemanya, els Països Baixos, Suïssa i Bèlgica.

La ciutat de Barcelona tindrà aquest estiu 46 destinacions intercontinentals actives, només una per sota del total registrat abans de la irrupció de la covid-19, quan l’aeroport tenia 47 rutes operatives. Una tendència creixent del tràfic intercontinental que en termes relatius es tradueix en una recuperació del 98%, segons indica la Cambra de Comerç.

Més novetats: Vueling oferirà aquest estiu tres noves rutes des de l’aeroport de Barcelona. Una serà a Amman (Jordània); una altra, al Caire (Egipte), i la tercera ruta directa serà a Tolosa de Llenguadoc, a Occitània, tres cops a la setmana a partir de l’1 de juliol.

En total, aquest estiu Vueling operarà 95 rutes des del Prat, de les quals n’hi ha 72 d’internacionals.

Un mes d’abril esplendorós i amb els hotels més cars

Catalunya va tancar l’abril amb 4,8 milions de pernoctacions en establiments hotelers, segons dades publicades a finals d’aquest mes de maig per l’Instituto Nacional d’Estadística (INE). Això suposa un increment del 17,1% respecte a l’abril de l’any passat, i és el millor abril des del 2017. L’ocupació hotelera, per tant, també supera els nivells previs a la pandèmia. D’acord amb les dades de l’INE, els preus dels hotels a Catalunya han pujat aquest abril un 14,5% respecte a fa un any, situant-se en una mitjana de 124,19 euros per habitació i nit a Catalunya, mentre que al conjunt de l’Estat la puja ha estat més moderada, del 9,28%. Del total de pernoctacions, 1,58 milions van ser de residents a l’Estat i 3,24, d’estrangers. Catalunya va ser a l’abril la segona destinació a l’Estat tant per als residents com per als estrangers, darrere d’Andalusia, en el primer cas, i de les Canàries, en el segon. Pel que fa al conjunt de l’Estat, les pernoctacions en establiments hotelers a l’abril superen els 28 milions, un 11,5% més que l’abril del 2022, quan van ser 25,1 milions, i per sobre dels nivells del mateix mes del 2019, abans de l’esclat de la covid-19. Del total de pernoctacions, els viatgers residents a l’Estat són 10,7 milions (38,4% del total) i els estrangers són 17,3 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona