Societat

Absolt per defectes processals l’acusat d’abusar de nens a la mesquita de Vic

La fiscalia i l’acusació particular demanaven 42 anys de presó

Els fets van passar l’any 2016 quan l’home feia de professor voluntari a la institució

Diferents defectes processals durant la instrucció del cas han motivat que l’Audiència de Barcelona absolgui l’home jutjat per suposadament haver abusat de set menors d’edat d’entre cinc i nou anys mentre els donava classes en una mesquita de Vic. La fiscalia i l’acusació particular li demanaven més de 42 anys de presó per abusos i exhibicionisme. Entre els defectes de forma que cita la sentència, a la qual ha tingut accés l’ACN, figura que la pròrroga de la instrucció es va fer quan ja havia caducat el primer termini.

L’obertura del procés va ser el 13 de gener del 2017, però la pròrroga es va acordar el 21 de juliol del mateix any, 8 dies després d’expirar el termini i sense comunicar-ho a l’investigat. A més, fins aleshores no s’havia comunicat l’obertura de la investigació a l’afectat, cosa que va fer que el seu advocat no pogués participar en l’interrogatori de les víctimes. No va ser fins l’octubre del 2017, quan ja feia deu mesos que s’havia obert la causa, que es va comunicar a l’investigat i se’l va citar a declarar. Per tot això, el tribunal considera nul·les totes les diligències fetes des del 13 de juliol del 2017. Com que l’acusat no havia estat notificat ni interrogat, ha de ser absolt, diuen els magistrats.

La fiscalia sosté que, en tres ocasions diferents, l’abril del 2016, l’acusat va buscar contacte físic amb set nenes i nens d’entre 5 i 9 anys guiat per un “ànim libidinós” aprofitant que s’hi acostaven per resoldre dubtes durant la classe. Segons l’escrit, l’acusat s’asseia els infants a sobre les cames i els premia amb força contra el seu cos; també els feia petons, els abraçava i forçava “tocaments innecessaris” de caràcter sexual per sobre la roba. L’acusat també s’hauria tocat davant els menors.

L’acusat va negar durant el judici sentir cap satisfacció sexual quan abraçava els infants, els feia petons o se’ls asseia a la falda i va dir que era la seva manera d’actuar a les classes. L’home, que feia de professor voluntari, va assegurar que els infants i les famílies li tenien afecte i va atribuir les denúncies que van presentar a la “pressió” de la junta de la mesquita, amb qui mantenia discrepàncies, i fins i tot va parlar de “muntatge”.

L’advocat defensor, Víctor Ballbé, celebra l’absolució perquè s’ha “respectat la legalitat” i això ha “prevalgut pel davant d’altres consideracions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot