Societat

Absolen el monitor a qui demanaven 67 anys per violar un menor amb discapacitat

Els magistrats apliquen la presumpció d’innocència en no haver-hi més proves contra l’acusat que la declaració de la víctima i, en canvi, constatar que la defensa sí que va aportar proves de descàrrec

L’Audiència de Barcelona ha absolt el monitor d’un centre de menors de Teià jutjat el mes passat per suposadament agredir sexualment un intern amb discapacitat de 13 anys fins a cinc vegades entre el 2014 i el 2015. La fiscalia i l’acusació particular li demanaven 67 anys de presó, però els magistrats tot i no desmentir el denunciant, diuen que no tenen més proves contra l’acusat i que, en canvi, la defensa sí que va aportar proves de descàrrec. De fet, només la suposada víctima, autista i amb un 42% de discapacitat, i la seva mare, que tenia certa enemistat amb el monitor, sostenien l’acusació, mentre que els companys de feina i els forenses donaven suport a la versió de l’acusat. Durant el judici aquest va negar els fets i va assegurar que patia una disfunció erèctil que l’impossibilitava penetrar a ningú.

Segons informa l’ACN, després de la pràctica de tota la prova realitzada en el judici oral i d’analitzar les pericials mèdiques de l’acusat, la sala considera que: “No podem afirmar que el denunciant faltés a la veritat en el seu relat, ni que aquest fos induït per una tercera persona. El que el tribunal expressa és que la seva declaració, com a única prova de càrrec, és insuficient per considerar acreditats els fets objecte d’acusació”. A més, afegeix que “la falta de corroboracions externes i les inconsistències que hem analitzat, juntament amb la important prova de descàrrec aportada per les defenses ens condueixen, com no podria ser d’altra manera per imperatiu de la presumpció d’innocència, a l’absolució”.

L’acusat va treballar al centre de finals d’octubre del 2013 a principis de gener del 2014 com a monitor de dia, i des d’aleshores fins el 24 d’agost del 2015 en el torn de nit.

Segons les acusacions, cosa que la sentència no considera demostrat, durant el 2014 i aprofitant la situació del menor i el fet que ell era l’únic vigilant de nit, li va fer tocaments i el va obligar, “amb forta comminació”, a fer penetracions bucals i anals.

Durant el judici, l’acusat va al·legar que tenia disfunció erèctil i que quan va dir al jove que ell era gai, aquest va mostrar cert rebuig. Els companys de feina de l’acusat van explicar que el monitor era un dels millors del centre i que era gairebé impossible que hagués pogut agredir sexualment el jove sense que ningú més ho hagués detectat. En canvi, tant aquests treballadors com alguns psicòlegs van explicar que el jove tenia molta imaginació i s’inventava coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona