Societat

Calonge, poble de llibres

El centre històric de Calonge fa una aposta atrevida i singular i s’ha convertit en la primera ‘booktown’ estable de Catalunya

6 llibreries i un ventall molt ampli d’activitats culturals es troben al centre històric de Calonge
Aquesta aposta ferma i decidida situa Calonge com a centre cultural en l’àmbit de Catalunya
Calonge disposa d’una gran riquesa pel que fa a la indústria del vi, l’agricultura ecològica, el turisme o la restauració

El llibre i la cultura tenen la força per endinsar-nos en mons imaginaris. Pàgines plenes d’històries, d’emocions i de coneixements que des del desembre del 2021 són l’eix central de Calonge, Poble de Llibres. El centre històric d’aquesta vila ha fet una aposta atrevida i singular i s’ha convertit en la primera booktown estable de Catalunya. L’objectiu és que la literatura i la cultura esdevinguin el motor econòmic de la revitalització de Calonge. Per aconseguir-ho l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va impulsar aquest projecte, fent una crida a emprenedors i amants de les llibreries per obrir el seu negoci al municipi. Fruit d’aquesta iniciativa es van seleccionar 7 projectes de llibreria, algunes generalistes i d’altres de temàtiques, que uns mesos més tard van obrir les seves portes als carrers del centre històric de Calonge.

Ara, després d’un any i mig, 6 llibreries segueixen oferint les seves pàgines de literatura, gastronomia, viatges, còmics o música en un entorn que s’ha convertit en un epicentre cultural de l’Empordà i de Catalunya. I és que Calonge, Poble de Llibres, és molt més que llibreries. En paral·lel a aquests negocis els llibreters i l’Ajuntament impulsen un programa d’activitats culturals potent, original i divers, que ha aconseguit atraure visitants al centre de Calonge. Presentacions de llibres, la poesia i el vi, la música i la literatura són alguns dels conceptes que es reforcen amb la programació d’activitats.

Aquesta aposta ferma i decidida per posicionar Calonge com a centre cultural a nivell de Catalunya i com una vila generadora de creativitat, coneixement i transformació entronca amb la vinculació històrica del poble i dels seus veïns i veïnes amb la cultura, així com amb la seva cuidada oferta regular d’activitats: concerts, recitals, conferències, cicles de cinema o fires al carrer.

Esdevenir la primera booktown de Catalunya i la segona de tot l’Estat espanyol era un repte majúscul per un municipi d’11.000 habitants. Altres exemples de booktowns com a models d’èxit pel que fa a la reactivació de la seva economia i vida social es troben al Regne Unit, França o Noruega, entre d’altres localitats d’arreu d’Europa. Ara Calonge, Poble de Llibres es situa en el mapa cultural de la comarca i el país, i els amants dels llibres tenen un refugi, un racó de paraigua on encara queden moltes pàgines per llegir i per escriure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona