Societat

VATICÀ

El papa rep l’alta hospitalària

El pontífex va ser operat d’una hèrnia abdominal el passat 7 de juny a l’hospital Gemelli de Roma

Continuarà la seva recuperació al Vaticà

El papa Francesc ha rebut l’alta aquest divendres i ha tornat al Vaticà per seguir amb la seva recuperació després d’haver estat operat d’una hèrnia abdominal a l’hospital Gemelli de Roma el 7 de juny passat, informa Efe. El pontífex ha sortit per la porta principal del centre hospitalari a les vuit del matí en cadira de rodes i l’esperaven mitjans de comunicació i desenes de persones.

Durant els nou dies que ha estat hospitalitzat, l’equip mèdic que l’ha atès ha afirmat que el postoperatori procedia amb regularitat. És el tercer cop que el papa és ingressat a l’hospital de la capital italiana, ja que també hi va estar internat tres nits a finals de març per “una pulmonia aguda” i hi va ser operat del còlon el 4 de juliol del 2021.

El papa ha agraït a tot el personal del centre hospitalari la seva atenció i ha visitat el servei d’Oncologia pediàtrica i Neurocirurgia pediàtrica, on nens ingressats li van transmetre el seu afecte els últims dies en nombroses cartes, dibuixos i missatges desitjant-li una ràpida recuperació.

El cirurgià que l’ha operat, Sergio Alfieri, va dir dissabte passat en roda de premsa que el potoperatori era bo, però que s’havia desaconsellat al pontífex celebrar l’angelus públicament des de l’hospital per evitar esforços que posin en risc la cicatrització de la malla que se li ha col·locat a la paret abdominal.

L’equip mèdic li havia aconsellat que seguís ingressat almenys tota la aquesta setmana per tal de poder-se recuperat totalment, però Francesc ha preferit rebre l’alta aquest divendres i continuar la seva recuperació al Vaticà, que havia cancel·lat totes les activitats del papa fins el 18 de juny, mantenint la resta d’actes dels dies següents. El president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, i el de Cuba, Miguel Díaz-Canel, ja van anunciar que viatjaran a Roma la setmana que ve per trobar-se amb el pontífex.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins