Societat

SOCIETAT

Una revetlla de Sant Joan per a l’optimisme

Contents amb les vendes. Així es mostraven ahir al migdia a Patam Pirotècnia-Busquets, una botiga centenària de venda de petards i coets instal·lada al polígon de Riudellots de la Selva. Fundada el 1907 per l’avi de l’actual propietari, Emili Busquets, a la botiga tenien molta sortida els lots amb una desena de varietats de petards, però també les bateries, els sortidors, les traques i les bengales. “Per a la mainada moltes cebes, venem”, destacava Emili Busquets. El jovent és el principal client de les botigues de petards, però també moltes famílies. “La gent té ganes de divertir-se, de festa”, afegia Busquets, que feia una predicció optimista per a la revetlla de Sant Joan. Fa un any, alguns municipis van prendre mesures preventives com ara habilitar punts exclusius per tirar petards, a causa de l’alt risc d’incendi. Aquest any la demarcació és al nivell Alfa 1. Amb tot, Protecció Civil recordava ahir els consells bàsics de seguretat a l’hora de manipular el material pirotècnic per a una revetlla segura. Així, es recomana no llançar petards contra ningú, no tirar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses i no fer fogueres en llocs no autoritzats.

També és optimista el Gremi de Pastissers de Girona. Calculen un increment de vendes d’entre un 8 i un 10% més en relació amb l’any passat, segons assenyala el seu president, Àngel Garcia. Explica que han apujat una mica els preus perquè feia dos anys que els mantenien tot i l’encariment de les matèries primeres. Garcia destaca també que les coques de Sant Joan clàssiques de cirera i meló han evolucionat cap a d’altres amb fruites naturals pensades per a un públic més jove que busca sabors més refrescants: “N’hi ha amb kiwi, pinyes, maduixes, albercocs, de poma i panses...”

La Flama del Canigó

La Flama del Canigó arribarà a diferents municipis de les comarques gironines en l’acte organitzat per Òmnium. A Girona, arribarà a les 17 h a la plaça Catalunya, des d’on es farà una cercavila fins a la plaça del Vi. Després es pujarà la flama al campanar de la catedral, el punt més alt de la ciutat. A més, hi haurà fogueres populars als barris de Sant Narcís (plaça de l’Assumpció), Santa Eugènia de Ter (plaça Santa Eugènia) i Vista Alegre-Carme (al parc de Vista Alegre). A les ribes del Ter, hi ha la revetlla popular Foc a la Feixa. A Salt, la Flama sortirà a les 20 h de la plaça del Veïnat, des d’on farà un recorregut fins a l’encesa de la foguera de Sant Joan a l’Era de Cal Cigarro, on hi haurà una festa. Blanes serà el punt de distribució comarcal de la Flama en un acte que començarà a quarts de cinc de la tarda. També hi haurà música, tallers infantils, mostra de gegantons i un sopar popular. A la Garrotxa, la flama arribarà per tres trams als diferents pobles. A Olot, serà a partir de les 18.30 h. A Banyoles, la revetlla es viurà en dos espais. Organitzada per Gàrgoles de Foc, la primera part començarà a les 19.30 h al puig de Sant Martirià, mentre que el sopar popular i l’encesa de la foguera es faran a la plaça Miquel Boix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses