Societat

El govern mobilitza ara 1.343 treballadors per a la repetició de les oposicions

La nova convocatòria de les provés d’accés a la funció pública comença dissabte i costarà 900.000 euros, que s’intentarà carregar a l’empresa Cegos

La nova convocatòria d’oposicions de dissabte no tindrà res a veure amb l’anterior. el govern hi destinarà 900.000 euros i mobilitzarà 1.343 treballadors per vigilar la repetició de les oposicions fallides de finals d’abril, subcontractades, llavors, a l’empresa Cegos. La primera de les proves es farà el dissabte 1 de juliol amb la convocatòria d’agents rurals, execució penal i laborals transversals on concorreran 3.648 aspirants. Aquests exàmens coincidiran amb les proves extraordinàries de docents. El dissabte següent es completarà la prova amb 9.886 aspirants i 1.344 places en joc.

Funció Pública ha assegurat avui que hi ha hagut un esforç important per preparar les proves i ha avisat que controlarà les entrades i sortides, l’ús de mòbils i decreta que només es podrà ocupar el 50% de les aules.

El Govern va deixar sense efecte les proves del concurs oposició d’estabilització i va acordar tornar-les a fer després de constatar “irregularitats greus durant la realització dels exercicis” conseqüència de la manca de compliment de l’empresa subcontractada per supervisar-les, Cegos. Els aspirants van denunciar retards generalitzats, manca d’exàmens, classes atapeïdes, violacions d’anonimat i diverses incidències que van provocar la cancel·lació d’algun dels processos in situ. També s’ha prohibit l’entrada d’acompanyants als recintes. Per accedir a les aules, els aspirants hauran de presentar el DNI o passaport. Els mòbils i altres dispositius electrònics s’hauran de guardar en una bossa abans d’accedir a l’aula. Precisament, la presència de dispositius mòbils a les taules va ser una de les queixes més repetides dels aspirants a finals d’abril. Els opositors podran sortir al lavabo de forma controlada, acompanyades i sota supervisió.

La directora general de Funció Pública, Alícia Corral ha fet una crida a la tranquil·litat dels aspirants i ha promès que “tot anirà bé”. “Està tot cobert amb professionals de l’administració que voluntàriament ens estan ajudant. Han rebut una formació superexhaustiva amb totes les possibles incidències que ens puguem imaginar. Estan preparats”, ha insistit.

En total, hi haurà 452 aules reservades els dos caps de setmana en diversos espais com la Facultat d’Economia de la Universitat de Barcelona, la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Girona, l’Escola Superior d’Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona i la Facultat de Dret de la Universitat de Lleida.

Dos mesos després de les oposicions fallides, la Generalitat encara no ha comptabilitzat quina serà la indemnització que reclamarà a Cegos, però sí que ha calculat que serà de com a mínim 2,1 milions d’euros, resultats de la imputació de la responsabilitat patrimonial (1,2 milions) i de la despesa extra per a repetir les proves (900.000 euros). El total no està tancat perquè falta per quantificar els danys a la institució. Corral ha insistit avui que l’empresa “no ha cobrat res” del contracte d’1,4 milions d’euros fins al 2024 per a organitzar diversos processos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia