Societat

Nou morts i quatre desapareguts en una allau al K2

Alpinisme

Un nou balanç provisional xifra en nou els alpinistes morts i quatre els desapareguts per un accident patit per un grup de muntanyencs de diverses nacionalitats al K2, la segona muntanya més alta del món.

En el grup accidentat hi havia l'italià Marco Confortola que ha aconseguit salvar-se i va ser ajudat a arribar al camp 4, des d'on està baixant fins a la tercera base acompanyat de dos guies.

L'accident es va produir dissabte, després que el grup arribés al cim i hagués començat el descens, però l'allau de gel els va trencar les cordes fixes i els va impedir seguir endavant.

"Tornaven del cim quan l'allau els atrapat al coll d'Ampolla, un estret congost situat prop del cim", ha explicat el propietari de Blue Sky Travels and Tours, Ghulam Mohammad.

De moment, set membres del grup original de 18 han aconseguit arribar als campaments situats a la vessant de la muntanya, on han rebut atenció mèdica.

D'altra banda, també s'ha sabut que l'alpinista holandès Wilco van Rooijen, líder de l'expedició, ha estat rescatat amb vida aquesta nit i el seu estat de salut és "d'exhaust però bo", segons la web montagna.tv.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.