Societat

Palamós habilita tres espais municipals com a refugis climàtics davant la previsió d’onada de calor

L’Ajuntament de Palamós habilita tres espais municipals com a refugis climàtics davant l’onada de calor que es preveu per avui i els propers dies. Es tracta de la zona de recepció de l’equipament polivalent de les galeries Carme, que és obert de dilluns a divendres 9 a 15 hores. També s’ha habilitat la Biblioteca Municipal Lluís Barceló i Bou, amb horari de matí i tarda, de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores, i els dissabtes de 10 a 13 hores. Finalment, també s’inclou l’equipament cultural i patrimonial de la Capella del Carme, obert cada dia de 18 a 21 hores. En tots els espais es compta amb sales climatitzades, que en els diversos horaris esmentats, permeten l’accés còmode de les persones que ho requereixin.

D’altra banda, l’Ajuntament de Palamós també demana evitar activitats a l’exterior en els moments del dia amb les temperatures més altres, proposant alternatives en espais climatitzats. L’habilitació d’aquests refugis climàtics se sumen a les mesures que ja s’apliquen al municipi en funció de l’entrada en vigor a Catalunya del Pla Alfa a nivell 3, davant les elevades temperatures i on s’inclou el risc d’incendis. En aquest sentit, s’ha reforçat la vigilància als espais naturals de Castell i Pineda d’en Gori i durant els darrers mesos també s’han dut a terme actuacions de prevenció d’incendis en altres àmbits forestals del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.