Societat

canvi climàtic

Les temperatures infernals asfixien el sud dels EUA i donen una treva a Europa

Al Vell Continent la calor extrema deixa pas a fortes tempestes

L’onada de calor que aquests dies ha arrasat mig món s’estén encara per gran part del sud dels Estats Units, s’espera que arribi al nord de Mèxic i que continuï fins a la setmana que ve, mentre a Europa les temperatures infernals han donat pas a episodis de tempestes extremes. I és que aquest atípic estiu boreal, explica l’agència Efe està deixant altres fenòmens meteorològics intensos i, així, i després de temperatures de rècord al començament de setmana, un virulent temporal amb calamarsa de grans dimensions, pluja i vents de més de 140 quilòmetres per hora ha deixat aquest dijous 110 ferits al Vèneto, Itàlia.

El vent i la pedra, que ha arribat a tenir la mida de pilotes de tennis, ha provocat a més importants danys materials en vehicles, teulades, arbres de zones urbanes, hivernacles, cultius i boscos a la zona de Treviso, Pàdua i Venècia, informa el diari italià La repubblica. En el bosc de Cadore, a la frontera amb Àustria, un remolí ha tirat a terra centenars d’arbres. També a Europa, en aquest cas a Croàcia –que va viure a principis de setmana l’aclaparadora calor que aquests dies ha recorregut gran part d’Europa de la mà de l’anticicló Caront–, almenys tres persones van morir a última hora del dimecres i més d’una desena van resultar ferides en una gran tempesta que va assotar part del país i d’Eslovènia. La calor infernal que aquesta setmana ha asfixiat bona part d’Europa ha donat aquest dijous una treva i ciutats turístiques com Atenes, Venècia o Roma han aixecat les alertes que advertien del risc de sortir al carrer a les hores centrals del dia.

El canvi de climatologia ha ajudat a estabilitzar els focs que estaven ja a les portes d’Atenes. On no millora la situació és als Estats Units. I si hi ha un lloc al país on s’està vivint un “infern” aquest és Phoenix, a l’estat d’Arizona, la cinquena ciutat més poblada dels Estats Units i on els termòmetres porten una vintena de dies per sobre dels 43 graus, un rècord històric de jornades seguides d’altes temperatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia