Societat

Unió de Pagesos reclama un ajut per les pèrdues per les restriccions del reg

Posa l’accent en la compensació per les pèrdues en la fruita superiors al 50 %, en la reunió amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort

Unió de Pagesos insisteix en la necessitat d’un ajut per a les explotacions que han patit restriccions severes en el reg. En la reunió d’aquest dijous del sindicat agrari amb el conseller d’Agricultura, David Mascort, per avaluar els ajuts a la fruita dolça per la sequera d’aquest any, van reclamar aquestes ajudes arran de la sequera als sistemes de canal d’Urgell, canal Segarra-Garrigues, Guiamets, Margalef i Riudecanyes. Segons ha comunicat la mateixa organització agrària, demanen un suport per a les explotacions que hagin patit pèrdues superiors al 50 % de la producció. Alhora, van aportar un estudi que estima que la superfície afectada és d’unes 10.000 hectàrees a la demarcació de Lleida i d’unes 300 a la de Tarragona, amb una afectació d’entre el 70 i el 100% de la producció per les varietats recol·lectades fins al 15 de juliol, sobretot de préssec i nectarina, mentre que serien d’un 50% en les varietats que es cullen més tard i que poden ser més regades.

L’estudi proposa un mòdul d’ajut de 8.000 € per hectàrea per les varietats com el préssec i la nectarina -les primerenques- i de 5.500 euros per hectàrea per a la resta. En aquest sentit, han demanat al Departament d’Acció Climàtica que hi faci front amb la meitat dels imports del mòdul, com va passar amb les gelades. Unió de Pagesos sosté que amb 10 milions d’euros de pressupost es podria garantir els ajuts per la sequera del sector de la fruita dolça i que “pugui resistir la campanya” i afrontar la propera.

D’altra banda, el sindicat celebra l’ordre d’ajuts de 2.961 € per hectàrea a la cirera per deixar als arbres els calibres no comercials. El conseller també es va comprometre a comprometre a modificar l’ordre per tal de treure l’obligació dels beneficiaris d’haver de contractar durant cinc anys l’assegurança agrària en cireres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot