Societat

canvi climàtic

Infern a Grècia

Els incendis forestals obliguen a evacuar divuit localitats a l’illa de Corfú i set més a Eubea

Per setè dia consecutiu el malson de les flames continua turmentant Grècia. Els fronts dels focs que cremen des de la setmana passada en el país hel·lè i els nous que sorgeixen cada dia han convertit Grècia en un autèntic infern. La calor extrema i els vents alimenten els fronts d’aquests incendis forestals que avancen sense control a les illes de Rodes, Eubea i Corfú, informa el diari grec Ta Nea.

Explica aquest mitjà que les flames han obligat a desallotjar aquesta matinada divuit localitats d’aquesta illa del mar Jònic i set més a l’illa d’Eubea, mentre els bombers continuen aquest dilluns lluitant contra el foc a Rodes, on durant el cap de setmana van haver de ser evacuades dinou mil persones, entre elles sis mil turistes. A Rodes, el foc semblava recular aquest dilluns al matí, però els forts vents han revifat les flames i estan amenaçant la localitat d’Asklipio, al sud de l’illa més gran del Dodecanès. A la zona operen uns 270 bombers amb 55 vehicles, quatre avions i tres helicòpters de cisterna.

El foc ha cremat milers d’hectàrees de bosc verge i ha destrossat habitatges i hotels. Mentre, a l’illa d’Eubea, al nord-est d’Atenes, un altre gran foc es troba sense control al voltant de la localitat costanera de Carist. Fins ara han estat evacuades set localitats. Un altre gran incendi crema a la península del Peloponès, prop del poble d’Égio, que diumenge va obligar a evacuar diverses localitats i a interrompre el trànsit.

Grècia viu des de principi d’estiu una onada de calor extrema que ha dut els termòmetres a marcar 46,4 graus a la ciutat de Gítion, en el Peloponès, la temperatura més alta mai registrada a país hel·lè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona