Societat

LA CRÒNICA

Quique Pérez

Espectacle de la Catalunya Nord

La quarta nit del 51è Concurs Internacional de Focs d’Artifici ha significat el debut a Blanes d’una pirotècnia per la qual han apostat els membres de la comissió tècnica a l’hora d’incloure-la al cartell d’aquest 2023, Mille et Une Étoiles –és a dir, mil i una estrelles–, procedent de Perpinyà, a la Catalunya Nord. L’estil francès és molt diferent del valencià que tant agrada al públic blanenc; en aquest sentit, donen més importància a l’aspecte artístic, al disseny que es treballa. Per tant, el soroll i el ritme a què estem acostumats no van ser gaire presents en l’espectacle d’ahir.

Per començar, va jugar amb els colors de la bandera francesa –blau, vermell i blanc–, en composicions molt treballades a la part superior de l’emblemàtica roca de sa Palomera. Ha estat el segon concurs en què han participat a Catalunya, després que l’any passat van quedar classificats en segona posició al Concurs Internacional de Tarragona. Segons ens explicava ahir el director artístic de l’empresa nord-catalana, l’experiència tarragonina va ser molt satisfactòria; per tant, estan satisfets de poder seguir el periple en un concurs tan prestigiós com és el nostre. Ens van oferir diverses tirades barrejant diferents colors, creant una gamma cromàtica sobre el cel nocturn blanenc molt efectista. Abans d’arribar a l’acostumada final –que no va ser tan sorollosa com estem acostumats–, la pirotècnia va disparar diversos efectes daurats de kamur molt variats, que, si bé no eren cap novetat, sí que van agradar al públic. Això va donar pas a un final multicolor combinat, de nou, amb kamur.

Cal recordar que la pirotècnia Mille et Une Étoiles és la més jove de les cinc que concursen, ja que tot just va ser creada l’any 2001 per Patrick Caralp, reconegut a tot França per la seva excel·lència. També es tracta d’una empresa que es caracteritza per la seva cerca constant d’innovació i excel·lència, així com per la seva creativitat en dotar els seus productes amb innovacions i qualitat.

Així arribem a la recta final del concurs d’aquest 2023, tot esperant que la nit d’aquest dimecres, quan es tancarà el certamen, l’espectacle que a hores d’ara ja està preparant a la platja i la roca de sa Palomera l’empresa d’avui sigui com més lluït millor. Es tracta de la Pirotècnia Martí de Borriana, una població valenciana que darrerament ha estat notícia per motius extrapirotècnics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia