Societat

canvi climàtic

Incendis forestals mortals a la conca del Mediterrani

Els serveis d’emergència localitzen cinc cadàvers calcinats pels focs a l’illa de Sicília

Les flames s’estenen també per Croàcia i Portugal

Més de quaranta persones han mort, la majoria d’elles a Algèria, pels focs que arrasen la conca del Mediterrani des de fa més d’una setmana i que amenacen pobles i centres turístics. Uns focs que s’han estès a Croàcia, Portugal i l’Estat francès, on els bombers treballaven dimarts en l’extinció d’un incendi forestal en els municipis de Canha de Mar i Vilanòva Lobet, prop de l’aeroport internacional de Niça. També crema Croàcia i Tunísia.

Els focs que més preocupen aquest dimecres al matí, però són els que cremen a Itàlia i Grècia. L’onada de calor extrema més llarga viscuda mai a Grècia no dona treva al país hel·lè, on dimarts els dos pilots d’un hidroavió que participava en les tasques d’extinció dels incendis van morir en estavellar-se l’aparell. Les illes de Rodes, Corfú i Eubea han viscut una altra nit de malson a causa dels focs, que alimentats per la calor extrema i els forts vents continuen avançant sense control. Les flames avancen sense control a l’illa italiana de Sicília, on dimarts els focs van obligar a interrompre momentàniament el trànsit aeri. Els incendis continuen estenent-se per l’illa mentre els equips d’emergència han localitzat aquest dimecres al matí cinc cossos calcinats als afores de la ciutat de Palerm, assetjada per les flames. Després d’una setmana amb temperatures que han marcat els 46 graus per l’onada de calor batejada amb el nom Caront, el foc s’ha estès a totes les parts de l’illa i s’apropa a localitats turístiques com Catània i Taormina, mentre les autoritats han demanat a la població que no surtin de casa per risc d’intoxicació. A Cinisi, una localitat situada a pocs quilòmetres de l’aeroport de Palerm, han trobat els cadàvers de dues persones de 77 i 75 que vivien en una petita casa en condicions precàries. Els serveis d’emergència també han confirmat la mort d’una altra dona de 88 anys, que patia problemes de salut i que els equips d’emergència no van poder assistir-la pel foc.

Els incendis també estan sent letals a Algèria on han mort almenys 34 persones, la majoria bombers i militars que participaven en les tasques d’extinció dels focs, i on les flames no troben aturador i continuen devorant els boscos de la Cabília.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia