Societat

Lloret ret un homenatge a Federica Squarise

Societat

La mort de la turista italiana Federica Squarise ha commogut la població de Lloret de Mar. Ahir a la nit, centenars de persones van sortir al carrer per condemnar l'assassinat de la jove de 23 anys i solidaritzar-se amb la seva família.

Presó sense fiança
El Jutjat Número 1 de Blanes ha disposat l'ingrés a presó de Víctor D.S., conegut amb el sobrenom d'El Gordo, pels delictes d'assassinat i agressió sexual. L'acusat ha declarat que va matar Federica Squarise després que la jove li digués que el denunciaria per haver-la agredit sexualment. Va ficar-li roba a la boca després d'asfixiar-la amb la mà per assegurar-se que moria

La magistrada titular del jutjat ha ordenat que l'ingrés al centre penitenciari es faci sense fiança per la gravetat dels delictes comesos i perquè considera que hi ha risc de fugida.

Axfixia
El jove uruguaià Víctor D.S., que ha confessat haver mort la turista italiana a Lloret de Mar, va ficar-li roba a la boca després d'asfixiar-la amb la mà per assegurar-se que moria.

En relació al motiu del crim, l'home ha declarat que va matar Federica Squarise després que la jove li digués que el denunciaria per haver-la agredit sexualment. L'acusat ha admès als jutjats de Blanes que tant ell com Squarise van mantenir relacions aquella nit, tot i que ha sostingut que van ser consentides. La jutgessa, però, no dóna crèdit a aquesta versió i indica que ''la por a la possible denúncia'' per part de la turista italiana es feia ''inexplicable'' si el detingut no havia comès cap delicte.

Relacions sexuals consentides
El jove uruguaià que ha confessat haver mort la turista italiana Federica Squarise a Lloret de Mar (Selva) ha admès en la seva declaració que va mantenir relacions sexuals amb la víctima abans de matar-la. Segons han confirmat fonts de la investigació, Víctor D.S. ha negat haver-la violat la nit del crim, i ha sostingut que hi va mantenir relacions sexuals consentides abans d'acabar amb la seva vida.

Aquesta part de la confessió, però, serà difícil de determinar perquè el cadàver està tant deteriorat que els forenses no podran confirmar aquest extrem. El detingut es troba ara als jutjats de Blanes, on ha passat a disposició judicial a dos quarts d'onze del matí.

Un altre dels punts clau al voltant del cas és saber quin va ser el mòbil del crim. Víctor D.S. va explicar a un dels coneguts a qui va demanar ajuda a Tarragona que havia mort la jove per culpa de la barreja d'alcohol i drogues.

Visita del cònsol
El detingut ha acabat de prestar declaració al Jutjat Número 1 cap a dos quarts d'una del migdia, i ara la jutgessa i les parts estan visionant les cintes que formen part de la investigació. A dins la sala, hi són presents, entre d'altres, el fiscal Jerónimo Gómez i l'advocat d'ofici que se li ha designat al processat, Samuel Garcia.

D'altra banda, el cònsol d'Itàlia a Barcelona, Roberto Natali, ha visitat aquest matí, acompanyat de l'alcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo, l'escenari on els Mossos d'Esquadra van localitzar el cadàver de Federica Squarise. Posteriorment, s'ha desplaçat fins als Jutjats de Blanes, on ha mantingut una conversa amb la jutgessa encarregada del cas al voltant de la repatriació del cos de la jove.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.