Societat

Figueres incorpora el dret d’admissió a les piscines municipals per fer front a l’incivisme

La normativa actualitzada permet sancionar i vetar l’accés als usuaris amb comportaments incívics

L’Ajuntament de Figueres ha pres una mesura decisiva per abordar els comportaments incívics que han generat queixes i molèsties entre els usuaris de les piscines municipals. A partir d’ara, s’incorpora el dret d’admissió a la normativa de funcionament d’aquests espais recreatius, amb l’objectiu de millorar la convivència i la seguretat per als ciutadans.

Fins ara, la normativa de les piscines municipals no contemplava el dret d’admissió, malgrat que l’article 9 del decret 200/1999 establia aquesta possibilitat per als establiments públics. Amb aquesta actualització, s’han introduït millores i es va redactar una tipificació de faltes, amb la finalitat de sancionar els comportaments incívics més freqüents.

La regidoria d’Esports, amb el regidor Pere Montserrat al capdavant, està treballant en un nou reglament que inclourà les normes de funcionament per a tot l’espai, amb l’objectiu de poder aplicar sancions i vetar l’accés als incívics. Això respon al compromís del govern municipal de fer front a l’incivisme en tots els espais de la ciutat. Els principals comportaments incívics que han generat queixes entre els usuaris són les corredisses i donar empentes, fumar en zones no habilitades i utilitzar aparells sonors, que està expressament prohibida. També s’han identificat altres comportaments no permesos, com la utilització d’objectes de vidre o materials esmicolaves, l’entrada d’animals (excepte gossos pigalls en casos especials), l’accés amb roba o calçat de carrer, entre altres.

A partir d’ara, el no compliment de qualsevol de les normes pot comportar la pèrdua del dret a fer ús de la instal·lació i l’expulsió immediata de l’usuari, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat. A més, s’ha reforçat la coordinació del personal de l’equipament amb la Guàrdia Urbana per garantir criteris unificats. Cal destacar que l’Ajuntament també ha pres altres mesures per millorar l’experiència dels usuaris a les piscines municipals. S’ha ampliat la zona d’ombra amb set nous espais, donant resposta a les necessitats davant els episodis d’altes temperatures, i s’ha implementat un servei de vigilància privada durant tot l’horari d’obertura al públic per reforçar la seguretat.

Amb aquesta nova normativa, l’Ajuntament de Figueres apunta que pretén garantir una convivència pacífica i respectuosa a les piscines municipals, fomentant l’ús responsable d’aquest espai públic per al gaudi de tots els ciutadans. Pere Montserrat, responsable de la regidoria d’Esports, ha afirmat que”estem compromesos a posar fi a l’incivisme que afecta la tranquil·litat dels usuaris de les nostres piscines municipals. Amb la incorporació del dret d’admissió i la millora de la normativa, perseguirem l’objectiu de vetar l’accés als incívics i sancionar els comportaments que pertorben la convivència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia