Societat

Palafrugell gestiona més de 500 llocs de treball durant el primer semestre de l’any

S’han atès 4.249 consultes de persones demandants d’ocupació

El Servei d’Ocupació Municipal (SOMI) de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) ha gestionat 521 llocs de treball durant el primer semestre de l’any, corresponents a 247 ofertes de feina. D’altra banda, ha atès 4.249 consultes de persones demandants d’ocupació, mentre que 127 empreses han utilitzat els serveis del SOMI. A partir d’aquestes dades, s’ha fet un balanç positiu d’aquest primer semestre i s’ha destacat un augment de l’activitat econòmica i del mercat de treball en general.

De les 4.249 consultes de ciutadans rebudes s’ha atès un 18% més de dones que homes. A més, la franja d’edat majoritària és la de 25 a 44 anys, seguida per la de 45 a 54, joves de 16 a 24 i finalment, majors de 55 anys. El 55% dels usuaris no disposen d’especialització professional enfront del 45% restant. Pel que fa a les 127 empreses, un 46% són del municipi, gràcies en gran part a la relació de proximitat amb les empreses que manté l’IPEP. La resta de les empreses provenen en un 22% de municipis propers i en un 32% amb seu extracomarcal i activitat a Palafrugell.

Pel que respecta al total d’insercions realitzades, un 41% ho ha estat directament a empreses, i la resta s’ha cobert en un 38% per altres intermediaris, un 6% per contactes, un 3% per candidatures pròpies i un 12% per altres vies. A més de les insercions, el SOMI ha valorat i enviat 1.548 persones candidates per cobrir les necessitats de les empreses. En relació a la tipologia d’ofertes gestionades, els llocs de treball més sol·licitats per les empreses són els de monitor de lleure, cambrers i personal de cuina, dependents i venedors, vigilants i personal recepcionista.

En aquest sentit, des del SOMI constaten una entrada continuada d’un gran volum d’ofertes de treball durant aquest semestre de l’any, però amb repunts més intensos al gener, abril i maig. Tot i això, s’han observat menys pics de concentració de l’oferta de treball que altres anys. D’altra banda, el SOMI continua posant de manifest la dificultat per la cobertura de llocs de treball en el sector de l’hostaleria i de professionals d’oficis, com els vinculats a la construcció o personal per la cura de persones dependents, socorristes i monitors titulats, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia