Societat

Tarragona

Reforç de prevenció al Miracle pels ofegaments d’aquest estiu

La temporada d’estiu està essent especialment complicada enguany per l’augment de casos d’ofegaments al litoral català. En el cas de Tarragona, molts incidents han tingut lloc a la platja del Miracle i el servei de socorrisme ha registrat 75 avisos d’urgència, deu més que l’any passat, i tres ofegaments mortals a la seva costa. Per això des de ja fa algunes setmanes es va reforçar el servei de socorrisme allargant una hora la jornada laboral i s’ha abalisat amb boies de la zona més pròxima al Port Esportiu. Avui, l’Ajuntament ha presentat els nous cartells informatius dins del paquet de reforç de les mesures de prevenció per evitar nous casos. En total, s’han col·locat nou panells als accessos d’aquesta platja, on s’informa en català, castellà, anglès i, per primera vegada, també en àrab sobre els perills que comporten els diferents colors de bandera. A més, s’alerta de l’augment de corrents marines i el risc que suposen per als banyistes.

Un dels coordinadors de platges de Creu Roja a Tarragona, Joan Carles Castellví, ha lloat el conjunt de mesures impulsades pel consistori, ja que van començar a entrar en funcionament, el passat 10 d’agost, no s’ha registrat cap altre incident. “Aquesta hora de més del servei de socorrisme ha ajudat a que els usuaris no entressin tant a l’aigua i estiguessin més tranquils”, ha declarat. Castellví també celebra la instal·lació dels nous cartells informatius perquè ajuden a reforçar el missatge de prudència davant els diferents estats de la mar. En la mateixa línia, es pronuncia el regidor de Medi Ambient, Guillermo, García, qui ha declarat a l’ACN estar content i satisfet amb com estan funcionant el conjunt d’actuacions impulsades. “La ciutadania ha pres més consciència dels perills que pot suposar el mal estat de la mar”, ha conclòs, tot i que ha recordat que cal esperar que acabi la temporada d’estiu per fer-ne balanç i començar a treballar en la temporada vinent.

Castellví ha recordat que en la gran majoria dels casos la víctima necessita l’ajuda dels socorristes per sortir de l’aigua. Una situació que, assenyala, s’ha incrementat aquest any a conseqüència de l’augment de corrents marines a la costa mediterrània. “És un any molt atípic. El que està passant a Tarragona està passant a tot arreu. El clima, les marees... tot està canviant”, lamenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia