Societat

Veïns de Cabrera d’Anoia protesten pels talls d’aigua

Prop de 150 residents es manifesten per les restriccions que pateixen des de maig

Al municipi l’aigua només raja de les 12 del migdia a les 5 de la tarda

Uns 150 veïns de Cabrera d’Anoia han tallat aquest diumenge al matí la C-15 per les restriccions d’aigua que estan patint des del mes de maig i per exigir que s’aportin els recursos necessaris per millorar el subministrament. En el municipi, l’aigua només raja de les 12 del migdia fins a les 5 de la tarda i en algunes llars el subministrament es limita a només tres hores. Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, els manifestants han sortit de la plaça de l’Ajuntament i el tall de la carretera s’ha efectuat a un quart de dotze del matí. L’alcalde, Juan Manuel Díaz, i altres membres del govern municipal també s’han sumat a la protesta per reclamar a la Generalitat i a la Diputació de Barcelona que s’impliquin econòmicament en la millora de la xarxa.

El tall del trànsit ha durat poc més de mitja hora i s’ha efectuat en ambdós sentits de la marxa. Amb aquesta acció la plataforma veïnal ha volgut mostrar el seu rebuig a una situació que titllen d’insostenible. La intenció és continuar les protestes “fins que tinguem aigua a les nostres aixetes durant les suficients hores del dia”, ha declarat l’Iván Saiz, un dels manifestants. En principi, de les aixetes de Cabrera d’Anoia brolla aigua durant cinc hores al dia, però en moltes cases això només succeeix durant tres hores. “Fins que no s’omple tot el circuit d’aigua no ens arriba”, assegura Saiz. Això motiva que els veïns del municipi hagin hagut d’adaptar els horaris laborals a aquesta franja horària tan limitada.

Una altra preocupació que tenen és l’arribada de l’hivern. Aquestes setmanes han estat remullant-se amb galledes d’aigua, però amb l’entrada dels mesos més freds de l’any hauran d’escalfar l’aigua per dutxar-se. “Com feien els nostres avis”, declara Elisabet Carbonell, una altra veïna.

Segons l’alcalde, Juan Manuel Díaz, la solució passaria per la connexió amb la xarxa Ter-Llobregat. “Necessitem una subvenció per fer això, ja que la connexió costa 1,8 milions d’euros”, ha assegurat. El pressupost anual de Cabrera d’Anoia és d’1,5 milions.

Díaz ha explicat que ja han presentat la memòria per optar a aquest ajut i que estan esperant que sigui aprovat. Ara bé, un cop això succeeixi els tràmits poden allargar-se de sis mesos a quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens