Societat

tarragona

L’actor Oriol Grau obrirà Santa Tecla amb la lectura del pregó

El reconegut actor, guionista i vocalista tarragoní Oriol Grau serà el pregoner de les festes de Santa Tecla d’aquest any. El pregó es farà el 21 de setembre i serà el tret de sortida de la part tradicional de la festa major de Tarragona. L’alcalde, Rubén Viñuales, ha mostrat la seva satisfacció per la tria del pregoner: “He crescut com molts tarragonins i tarragonines amb l’Oriol Grau i el seu magnífic sentit de l’humor.” Segons Viñuales, Grau és “una persona molt estimada i que ha tingut un paper fonamental en els drets civils i la cultura de la ciutat”. A banda, ha expressat l’agraïment que li professa per haver fet “sempre honor a Tarragona en la seva llarga i reconeguda trajectòria professional”.

Grau es va fer molt popular arran de la seva feina amb Andreu Buenafuente i Fermí Fernàndez, primer a la ràdio i després, a la televisió. La seva imitació del seu amic Bernardo Cortés va ser l’origen del personatge de Palomino. Ha estat cap de programes d’entreteniment de TV3 i és professor associat de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

I és que la maquinària per fer possible Santa Tecla ja està en marxa des de fa dies. Així, ja s’ha presentat també el cartell de la festa major, que és obra del tarragoní Pepe Serra. La imatge gràfica representa el darrer instant de les festes de Santa Tecla al tram final de la rambla Nova. Protagonitzant el cartell, destaca una figura eclèctica que simbolitza la unitat i la diversitat de tots els teclers i tecleres, segons el consistori.

De fet, els actes previs de la festa ja fa dies que han començat, tot i que el gruix d’activitats es concentren els deus dies a l’entorn de Santa Tecla, el 23 de setembre. La programació no s’ha presentat en tota la seva totalitat, però sí que se n’han donat a conèixer algunes píndoles. Així, a banda del pregoner i el cartellista, ja se sap que The Tyets i Arc de Triomf actuaran en un concert gratuït i familiar al parc del Francolí, que esdevindrà el nou epicentre de grans concerts i actes més multitudinaris d’aquestes festes. Serà el dia 17 a les sis de la tarda. El parc Francolí també serà l’escenari el dia abans, 16 de setembre, del concert de la banda valenciana La Fúmiga i La Cosina, també en un concert gratuït. L’Ajuntament explica que amb el nou escenari del parc del Francolí es pretén descongestionar la Part Alta i zones properes com ara la plaça Corsini o els jardins del Camp de Mart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia