Societat

Olot

Festes del Tura inaugurades a cop d’estic

El Club Hoquei Olot va jugar ahir un dels partits més rellevants de la seva història, dirigit des del balcó de Can Joanetes i jugat davant per davant de la casa consistorial. L’Ajuntament li havia encarregat el pregó amb motiu de la celebració del seu quarantè aniversari i l’entitat el va convertir en un dia de partit, d’un partit que va dirigir des del balcó de la Casa Major el seu president, Jordi Gironès, Piru. “Estem a punt de començar un partit molt important, i sé que tots teniu moltes ganes de jugar-lo. I si sou aquí, suposo que és perquè voleu saber si hi esteu convocats o no”, va dir iniciant un joc d’interpel·lacions directes amb el públic, on predominaven les samarretes amb els colors groc i blau –els del club.

Gironès va destinar la primera part del pregó al prepartit, analitzant el rival, és a dir, les Festes del Tura. “Ens espera un partit llarg, on el físic serà molt important. Segur que molts de vosaltres heu fet una gran pretemporada aquest estiu, amb moltes festes de poble, però ara juguem a casa i davant del nostre públic, i això ja són paraules majors», va etzibar.

I va anar desgranant els punts forts del rival, va alertar del risc dels intents de “distreure-us i de fer sortir la pitjor part de vosaltres” amb els actes que organitzen les penyes, i va alertar del punt passional, en referència a la faràndula. “Al gegant i la gegantessa els farem un marcatge individual; molt de compte perquè, tot i que a priori són lents, la seva corpulència els fa marxar amb avantatge”, va remarcar, i després va fer referència als nans i als cavallets.

La part més emotiva, però, es va iniciar amb el record a la pràctica de l’hoquei a la Bolera Arau del Casal Marià fa més de 70 anys i, sobretot, a Josep Jou, el creador i president del club, mort el gener del 2020. Després, jugadores i jugadors de les diferents categories van establir un diàleg amb l’actual president per anar desgranant la història del club. Hi van destacar els vincles d’amistat generats durant tots aquests any i haver assolit l’OK Plata, la segona màxima categoria d’aquest esport.

Al final, el jugador del primer equip Aniol Mangas va convidar tothom a somiar que estaven jugant al pavelló d’Olot, moment en què jugadors de diferents categories van disputar una jugada al mig del públic amb una porteria gegant, on, lògicament, van marcar.

Sense sortir del guió

Ahir a la tarda, vespre i nit va fer bon temps i, per tant, la resta d’actes programats, arquetípics de les primeres hores del Tura, es van celebrar amb normalitat i amb molt de públic. Com mana la tradició, les festes van començar amb una cercavila de la faràndula olotina, que va ser multitudinària. Després del pregó i de l’esclat pirotècnic del Volcanet, tot va quedar a punt per a la primera nit, amb l’actuació estel·lar dels The Tyets i Ginestà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia