Societat

SOLIDARITAT

La cursa dels Bombers de Girona i Oncolliga supera el miler de participants

Les dues entitats han sumat esforços per recaptar fons a benefici dels malalts de càncer sota el lema “Apaguem el càncer”

Gran èxit de participació aquest matí a la cursa solidària organitzada per l’Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona i la Fundació Oncolliga Girona. Les expectatives dels organitzadors s’han complert amb escreix i s’ha superat el miler de participants en una matinal d’esport solidari que s’ha viscut en un ambient molt festiu i familiar. Tots els beneficis de l’esdeveniment, que s’ha celebrat sota el lema Apaguem el càncer, es destinaran a la Fundació Oncolliga Girona.

La cursa ha tingut el seu epicentre a l’espai de La Copa de Girona, on a les 9.30 h han començat les curses infantils de 300 m (4-6 anys), 600 m (7-9 anys) i 1.200 m (10-12 anys). Tots els nens i nenes que hi han participat han rebut un obsequi. Tot seguit, a les 10.00 h, han pres la sortida els adults, en dues tandes. Primer han sortit els bombers i bomberes que feien la cursa de 5km amb l’equip d’intervenció (EPI) i l’equip de respiració autònoma (ERA) - al voltant dels 20 kg de pes -, i tot seguit ha pres la sortida el gruix dels participants, que s’havien inscrit per fer els recorreguts de 5km i 10 km, corrent o caminant.

El recorregut ha resseguit les ribes del Ter, passant per Pedret, la zona del Pavelló de Fontajau, el Parc de Domeny i l’interior de la Devesa. La Cursa dels Bombers de Girona va néixer el 2008 per iniciativa de Lluís Baena, bomber de Girona, per fer un homenatge a Jaume Rivera, una altre bomber de la ciutat que patia una malaltia degenerativa. L’any 2010, la cursa va girar cap a un caire solidari i s’hi van introduir les curses infantils. En els últims anys, la Cursa Solidària dels Bombers ha fet donacions a diferents entitats del Gironès, com ara l’associació Valentes i Acompanyades, dedicada a la lluita contra els matrimonis forçosos (2022), el Projecte Banc de Productes de Suport del Consorci del Benestar Social del Gironès i Salt (2018) i el Projecte d’atenció a la gent gran que cobreix necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu (2017).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia