Societat

Els immigrants que optin pel retorn voluntari rebran el 60% de l'atur un cop arribin als seus països

Societat

El Consell de Ministres ha rebut aquest divendres l'informe del ministre de Treball, Celestino Corbacho, sobre les mesures per incentivar el retorn voluntari dels treballadors immigrants no comunitaris als seus països. Segons el programa que l'executiu espanyol preveu presentar completament al setembre, aquells que s'acullin a aquesta opció rebran el 40% de la prestació anticipada i acumulada a l'Estat, i el 60% restant el mes següent al seu país d'origen.
La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha apuntat que l'objectiu del pla és "facilitar" el retorn voluntari d'aquells immigrants no comunitaris que s'han quedat sense feina a l'Estat i, alhora, contribuir al desenvolupament dels seus països mitjançant el retorn de persones qualificades, amb experiència professional i amb certs recursos per seguir treballant allà.

Segons el govern espanyol, hi ha 100.000 immigrants que estarien en situació d'acollir-se a aquesta mesura perquè actualment es troben a l'atur. Malgrat això, De la Vega ha reconegut que no tots voldran fer-ho.

La majoria d'aquests 100.000 immigrants provenen del Marroc, Equador i Colòmbia, però el col·lectiu que se'n pot beneficiar engloba 19 països amb els què l'Estat manté convenis de bilateralitat se seguretat social.

La vicepresidenta ha explicat que, un cop transcorreguts tres anys des del retorn voluntari, els immigrants podran sol·licitar de nou l'autorització per viure i treballar a l'Estat, i quan se superin els cinc anys, novament tindran dret a acollir-se al pla de retorn.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.