Societat

terrassa

Primer congrés de videojocs independents

L’Auditori Municipal de Terrassa i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) seran les seus el 27 d’octubre de la primera edició de l’Indie Games TRS, un congrés ideat per potenciar la creativitat i generar oportunitats en el sector del videojoc independent. Es pretén que la cita esdevingui un punt de trobada entre la indústria especialitzada i la universitat per teixir vincles des de la innovació i la transferència de coneixement, i que això doni pas a noves oportunitats en un sector en expansió.

El nou congrés inclourà xerrades sobre l’estat del sector, una zona d’exhibició per donar visibilitat a les empreses i un simpòsium que concentrarà la part més acadèmica de la cita, que s’adreça al sector professional, però també a creadors principiants i a la ciutadania en general, com a que consumidora. “A l’Estat espanyol hi ha 18 milions de persones que som jugadores freqüents”, indica el director del CITM, Carles Sora.

Aquest congrés a Terrassa arriba poc després de l’anunci de la creació d’un espai de divulgació del videojoc i la cultura digital impulsat per la Generalitat que a partir del 2027 s’ubicarà a la Foneria, a l’inici de la Rambla de Barcelona. Sora defensa que l’empenta des de diferents administracions i ciutats d’arreu donarà impuls al sector i aconseguirà un projecte coral i de relleu.

La localització del congrés a Terrassa s’explica, en part, pel fet de ser una de les ciutats pal de paller del futur Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc de Catalunya, pel fet que disposa del principal espai de creació de continguts audiovisuals i multimèdia del país: el Parc Audiovisual de Catalunya i escoles de formació especialitzada com l’Escac.

Un estudi de l’any 2021 va mostrar que les produccions audiovisuals i de continguts digitals agafaven pes a la cocapital vallesana, motiu pel qual s’ha posat fil a l’agulla amb una trobada específica del videojoc independent, que vindria a ser l’equivalent del cinema d’autor amb relació a les grans produccions de Hollywood.

“La voluntat és generar talent, retenir i fomentar la creació d’empreses innovadores i sostenibles a la nostra ciutat, i anar creant més vocacions al voltant de la tecnologia i en el sector del videojoc”, explica el regidor d’Innovació de Terrassa, Pep Forn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto