Fer una compra ecològica duplica el preu de la cistella d’aliments
Segons un estudi de l’entitat Asufin, es passa de 141 a 280 euros
La desinformació i els preus frenen als consumidors
Triar productes ecològics pot fer que el preu de la cistella mitjana d’un consumidor es pugui arribar a duplicar i passi d’un 141 a un 280 euros, segons un estudi d’Asufin difós aquest dimecres. Optar per un consum més sostenible topa amb dues barreres: el preu i la desinformació. Segons informa l’ACN, l’entitat detalla que les diferències de preu entre productes ecològics i comuns arriben al 200 i el 300% en el cas de productes com el pa de motlle o les galetes de civada. En canvi, a l’oli d’oliva o els filets de vedella ronda només el 30%. Per categories, la diferència més gran de preu es troba als llegums i els cereals mentre que els més igualtats són l’oli, la llet i els sucs. L’informe també fa una comparació entre supermercats amb gamma ecològica. Així, si es mira per cadenes l’estudi indica que el sobrepreu més gran correspon a Carrefour. Per darrere està Alcampo, Aldi i El Corte Inglés. L’associació de consumidors proposa comprar més aliments frescos i menys processats i fer un esforç per analitzar la publicitat i l’etiquetatge del producte per evitar confusions i enganys.