Societat

S’obre per primera vegada l’interior de la fàbrica tèxtil Gassol de Salt

La 25a Fira del Cistell de Salt ha permès entrar dins la fàbrica, recentment adquirida per l’Ajuntament

Un dels atractiu que proposa la 25a Fira Internacional del Cistell de Salt -que enguany ha comptat amb nombre rècord d’expositors-, és poder entrar a l’interior de la fàbrica tèxtil Gassol, un espai que recentment ha adquirit l’ajuntament de la localitat. El complex acull les obres presentades al Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó (Premis CICRA), a més d’alguns tallers i fira artesana.

Així els saltencs i saltenques i tots els visitants de la mostra han pogut descobrir aquest emblemàtic complex industrial que tan rellevant ha estat en la història de la vila i que de mica en mica es vol anar recuperant com a equipament municipal. I és que la superfície de la Gassol dóna per a molt. Té uns 55.000 metres quadrats, amb espais gegantins. Forma part del catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic i té, entre moltes altres instal·lacions, la casa de l’antic director, la casa dels majordoms, les naus, les oficines i l’antiga xemeneia, un dels referents de la ciutat. El novembre passat, l’Ajuntament va comprar l’antiga fàbrica per un total de 5.572.019,29 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia