Societat

Afganistan pateix dos nous terratrèmols més de magnitud 6,5 i 5,4

L’Afganistan ha tornat a patir aquest diumenge dos nous terratrèmols de magnitud 6,5 i 5,4, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), en una zona on des de dissabte de la setmana passada han mort més d’un miler de persones com a conseqüència de diversos moviments sísmics.

El primer terratrèmol de magnitud 6,5 ha tingut lloc a la província de Herat cap a les 8h del matí hora local, a una profunditat de 6,3 quilòmetres i a uns 30 quilòmetres de profunditat. Només mitja hora després, un segon sisme de magnitud 5,4 ha colpejat de nou la zona a uns 10 quilòmetres al nord de Herat. I s'han produït altres rèpliques, la darrera de les quals de magnitud 4,4, a les 12:34 hora local.

Segons dades de l’Oficina de l’ONU per a la Coordinació d’Afers Humanitaris, recollides per Efe, s’estima que 12.110 persones, incloses 1.730 famílies, han resultat afectades pel sismes d’aquest diumenge en cinc districtes de la província de Herat. Almenys una persona ha mort i hi ha uns 120 ferits, segons el governador de Herat.

Aquesta regió afganesa s’ha vist sacsejada per diversos terratrèmols i les seves rèpliques, des que el dissabte 7 d’octubre va patir un de magnitud 6,3 seguit de set rèpliques de força consideració, que va deixar una vintena de poblats totalment destrossats.

Tot i que el govern interí dels talibans va calcular inicialment més de 2.400 morts i 2.000 ferits, el ministeri de Gestió de Desastre va rebaixar aquesta setmana el nombre de defuncions a un miler.

La dèbil estructura del govern dels talibans i la desorganització de les agències han complicat les tasques de rescat i distribució d’ajuda humanitària, amb molts habitants de Herat acampats a l’aire lliure per por a patir noves rèpliques i amb un accés limitat a fonts d’aigua corrent o aliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ