Societat

Èxit de públic a la fira Territori Pissarra de Colera

Més de 500 persones van participar ahir a una jornada que va comptar amb la presència de divuit cellers que van presentar les seves referències provinents de sòls pissarrosos

La fira Territori Pissarra, que es va celebrar ahir a Colera, va comptar amb la participació de més de 500 persones, que voler tastar els vins de divuit cellers que van presentar les seves referències provinents de sòls pissarrosos. Els organitzadors de la fira van qualificar la jornada d’èxit i asseguraven estar “contents” amb les xifres d’assistència d’un esdeveniment que esperen es “consolidi” en el calendari i “ajudi a tots els cellers a treure’n profit”. En aquest sentit, pràcticament tots els assistents van fer ús del val de descompte de 5 euros que se’ls oferia amb la copa per a comprar una ampolla de les que els cellers van posar a la venda en el transcurs de la fira.

La jornada, que es va celebrar al passeig marítim va arrencar amb l’actuació d’Albert Oliva que va acompanyar als assistents que passejaven de parada en parada preguntant, tastant i comprant els vins provinents de l’Empordà, el Priorat, el Penedès i el Llenguadoc-Rosselló mentre obrien boca per degustar les tapes que els restauradors del municipi havien preparat per a l’ocasió.

Amb tot, el nombre més gran de persones es van aplegar a partir de la tarda, amb l’inici del concert dels Perduts de Sant Esteve de les Roures que van amenitzar els tastos fins a pràcticament la finalització de la trobada.

A l’edició d’aquest any per part de la regió vitivinícola de l’Empordà hi han participat el Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Mas Pòlit, Espelt Viticultors, La Vinyeta, Mas Llunes, Somni d’Istiu, Vinyes d’Olivardots i Vinyes dels Aspres.

Del Llenguadoc-Rosselló: Domaine du Traginer i La Tour Vieille. Del Penedès: Orda Vins. Del Priorat: Celler Burgos Porta, Clos Pachem, Costers del Priorat, Perinet i Sandra Doix. D’altra banda, també hi havia mostres del Celler Martín Faixó (DO Empordà) i Mas d’en Gil (Priorat). Territori Pissarra Colera | Empordà és una activitat organitzada per Territori Pissarra i Celler Hugas de Batlle i compta amb el suport de l’Ajuntament de Colera i el Consell Regulador de la D.O. Empordà.

Canvi climàtic i vins

En la taula rodona del divendres els viticultors d’Hugas de Batlle de l’Alt Empordà, La Tour Vieille de la regió de Llenguadoc-Rosselló i el Celler Burgos Porta del Priorat van debatre sobre la problemàtica del canvi climàtic i de quina manera afecta la producció dels vins. Les intervencions dels ponents en aquest assumpte van ser variades i mentre uns es mostraven clarament preocupats, altres eren més optimistes malgrat que tots ells van coincidir en trobar-se a “l’expectativa” alhora que confessaven que la producció “ha caigut” a la vegada que “la qualitat ha augmentat”. Al seu entendre el canvi climàtic “és un problema evident” i això els portarà a “reinventar-se” per a poder subsistir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ