Societat

societat

Proposen que es celebri el 575è aniversari del Privilegi del Batlle de Salt

El grup municipal del PSC vol un acte per commemorar la firma del document històric que simbolitza l’autogovern de la ciutat

El grup municipal del PSC ha presentat avui una moció per celebrar el 575è aniversari el 15 de gener de 2024, perquè sigui debatuda al proper ple i té com a objectiu obtenir el màxim recolzament de tots els grups polítics i el compromís del govern.

El Privilegi del Batlle de Salt és un document que va ser atorgat a Perpinyà el 15 de gener de 1449 per la reina Maria de Castella, com a lloctinent del rei Alfons el Magnànim, als habitants de Salt. Aquest document regula l’incipient funcionament polític, judicial i administratiu de la col·lectivitat local després de l’alliberament de la dependència feudal i el seu retorn a la jurisdicció reial. A partir d’aquesta concessió, Salt es regiria per un Batlle designat per la Corona d’entre tres vilatans proposats pels veïns.

“Aquest document històric ens recorda les arrels de la nostra comunitat i la lluita per la singularitat local, una causa que ens uneix més enllà de les nostres diferències polítiques”, ha afirmat Joan Martin, portaveu del PSC de Salt, “no només reflecteix el nostre passat, també ens uneix en un futur compartit”.

La proposta inclou actes com la penjada del Privilegi en el saló de plens de l’Ajuntament, la distribució de pòsters informatius a les escoles, posar un nom de carrer a Maria de Castella i una publicació destinada a informar als habitants de Salt sobre la seva història.

El Privilegi del Batlle de Salt és una peça clau de la història de la ciutat i un testimoni de la seva capacitat d’autogovern.

El grup municipal considera que donar a conèixer aquest llegat històric i patrimonial de Salt, s’aconseguirà un sentiment de pertinença i ajudarà a la cohesió entre les persones del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia