Societat

SOCIETAT

Tram de baixos estímuls a la rua de la festa major de Banyoles

Banyoles amplia les accions i les mesures per fer més inclusiva la festa major de Sant Martirià, que va començar ahir al vespre i s’allargarà fins dilluns. Després de les proves pilots dutes a terme l’any passat per la festa major i Reis, enguany s’habilitarà un “espai de calma” en diferents activitats i un tram amb menys estímuls sensorials i auditius. Aquesta zona de baixos estímuls, durant la cercavila de dissabte a la tarda, serà a la plaça de la Font i no hi haurà música. A l’espai de calma, hi podrà anar qualsevol persona que necessiti descansar i s’hi trobarà material per facilitar la relaxació. En paraules de la regidora de Polítiques Socials, Esther Busquets, no volen que sigui un espai “estigmatitzat” ni amb voluntat d’etiquetar les persones que en facin ús, sinó que l’objectiu és “donar oportunitats de fer festa a tothom”. Laura de Batlle, del projecte TEAcompanyEM de la fundació Mas Casadevall, que treballa amb persones amb trastorn de l’espectre autista, va destacar la importància de facilitar l’accessibilitat cognitiva de la festa a través de les pancartes, el mapa o les diferents icones que expliquen les mesures.

A barraques, s’hi ha habilitat un aparcament per persones amb mobilitat reduïda i dos aparcaments per a cotxets, a la plaça Sant Pere i a la plaça de les Monges, per facilitar la mobilitat durant la cercavila de dissabte a la tarda. A més de la caravana del punt lila hi haurà un equip itinerant a barraques. S’ha treballat també per marcar un camí segur de tornada després dels concerts reforçant la il·luminació en alguns punts.

Membres d’Autogestors i Autogestores del Pla de l’Estany, format per persones amb discapacitat intel·lectual, participen de l’organització de la festa a través de la comissió de la festa major Així formen part de les comparses de capgrossos i cavallins i col·laboren en l’activitat del Tomata i Xocolata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia