Societat

Professors de català a l'estranger demanen que s'aclareixi als estudiants d'Erasmus que les classes es fan en llengua catalana

CATALUNYA

Professors de català d'universitats estrangeres demanen que "s'aclareixi" als estudiants d'Erasmus que a Catalunya les classes s'imparteixen en llengua catalana.

Adverteixen de la "desorientació" dels alumnes forans i en culpen les universitats catalanes per la "manca d'un criteri clar" sobre si els professors canvien al castellà o no quan el curs el segueixen estudiants estrangers.

"Haurien d'obligar el personal docent a fer les classes en la llengua pròpia de la universitat", reclama Maria Dasca, lectora de català del Centre d'Études Catalanes de la Sorbonne París IV, en una entrevista a l'ACN.

El doctor Tilbert Stegmann, de la Universitat Johann Wolfgang Goethe de Frankfurt am Main, defensa que "quan un alumne estranger demana que es canviï al castellà, el que cal és demanar-li amablement que intenti seguir la classe fins al final, que faci l'esforç". "Se li ha de dir: vostè segueixi amb paciència la classe en català i després en parlem fent un cafè", explica Stegmann, també en declaracions a l'ACN.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.