Societat

estats units

El Suprem de Geòrgia ratifica la prohibició de l’avortament a partir de les sis setmanes

La Casa Blanca qualifica de “devastadora” la mesura i assegura que continuarà “lluitant” per restablir el dret a la interrupció de l’embaràs

El Tribunal Suprem de Geòrgia, els Estats Units, ha ratificat aquest dimarts la prohibició de l’avortament a partir de les sis setmanes d’embaràs que va promulgar un tribunal estatal a final de juliol passat. La sentència revoca la decisió d’un altre tribunal que pretenia anul·lar alguns articles de la llei LIFE (vida en anglès) de l’estat de Geòrgia, informa la cadena nord-americana CNN.

La llei LIFE prohibeix l’avortament a partir de la detecció de l’activitat cardíaca precoç, que pot passar a les sis setmanes d’embaràs, moment en el qual una dona pot encara no saber que està embarassada. La normativa, expliquen les agències internacionals, admet excepcions per emergència mèdiques, casos de violació i incest que hagin estat denunciats a la policia i casos en els quals es determini que un fetus no és viable per problemes mèdics.

Per la seva banda, la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, ha qualificat la decisió de “devastadora” i ha advertit que el Partit Republicà està “redoblant esforços” per demanar una prohibició nacional

“El Suprem de Geòrgia ha confirmat una devastadora prohibició de l’avortament que ha deixat sense la seva llibertat reproductiva a milions de dones a Geòrgia i ha amenaçat els metges amb penes de presó per oferir ajuda” ha declarat Jean-Pierre.

A més, ha assenyalat que, des que el Suprem dels EUA va anul·lar el juny de 2022 el cas Roe conra Wade, “s’ha negat a les dones l’atenció mèdica que necessiten desesperadament per preservar la seva salut” i se les “ha obligat a fer centenars de quilòmetres per rebre atenció mèdica”. En aquest sentit, la portaveu de la Casa Blanca ha assenyalat que l’Administració Biden continua “lluitant” per restablir la protecció de la sentència Roe contra Wade, que va reconèixer per primera vegada el dret de les dones a avortar sense restriccions durant el primer trimestre de l’embaràs, un precedent legal que s’usava al país des del 1973.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]