Societat

L’Associació Dret a Morir Dignament presenta una proposta per simplificar el tràmit del Document de Voluntats Anticipades

L’entitat destaca la importància de deixar per escrit les voluntats al voltant de la mort que cada persona vol tenir

L’Associació Dret a Morir Dignament Catalunya (DMD-Cat) ha presentat una proposta al Parlament per simplificar el tràmit de registre dels Document de Voluntats Anticipades (DVA). L’entitat ha assegurat que la iniciativa disposa del suport de tots els col·legis professionals implicats, del departament de Salut i d’una majoria àmplia dels grups polítics. Coincidint amb el Dia Internacional de la Mort Digna, que se celebra aquest dijous 2 de novembre, l’associació ha assegurat que cal desplegar tots els aspectes de la Llei d’eutanàsia i promocionar el DVA. “Aquesta és una oportunitat única perquè el dret a expressar les últimes voluntats sigui una realitat per a tota la ciutadania”, ha assegurat l’entitat.

L’associació DMD-Cat ha destacat la importància de deixar per escrit totes les reflexions i voluntats al voltant de la mort que cada persona vol tenir. “Cal fer el Document de Voluntats Anticipades i registrar-lo, perquè consti en la nostra història clínica i que el personal sanitari d’atenció primària, especialitzada o d’urgències el pugui consultar”, ha advertit.Ha assegurat que fer el DVA és la manera que els altres, siguin persones de la mateixa família, amistats o el propi metge o metgessa de referència, coneguin els desitjos d’un determinat individu “per si per causes derivades de la malaltia, en el seu final de vida, no es pot expressar”.

L’entitat ha recordat que des de fa dos anys existeix la Llei de l’eutanàsia i ha assegurat que a Catalunya aquest dret “s’està aplicant de forma positiva globalment”. Amb tot, ha explicat que hi ha un ampli “marge de millora” i que hi ha punts que encara s’han de desplegar de forma efectiva. Per això, ha apuntat que recentment ha presentat a la conselleria de Salut un informe que enumera alguns punts per avançar cap a la normalització del DVA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA