Societat

societat

El temporal ‘Ciaran’ deixa almenys tres morts i nombroses destrosses al seu pas per Europa

L’arribada de la tempesta provoca la cancel·lació de vols, incidències en els serveis ferroviaris i el tancament d’escoles

El temporal Ciaran, que des de dimecres al vespre està assotant Europa amb ràfegues de vent huracanades superiors als 160 quilòmetres per hora i pluja, ha causat almenys tres morts. Una dona ha mort aquest dijous en caure-li un arbre a sobre per les fortes ràfegues de vent i el conductor d’un camió ha perdut la vida al departament d’Aisne, al nord-est de París, quan un altre arbre s’ha desplomat sobre el seu vehicle. A l’Estat francès, el temporal també ha deixat diverses persones ferides. I, a Gant, Flandes, una altra persona ha mort i una altra ha resultat ferida aquest dijous també quan un arbre els ha caigut al damunt mentre passejaven, informa el diari Het Laatste Nieuws.

Són els pitjors efectes d’una gegantina tempesta que abraça des d’Islàndia fins al sud de l’Estat espanyol, amb risc d’estendre’s pel centre d’Europa, que s’ha fet molt profunda a causa d’una ciclogènesi explosiva, un fenomen que es dona quan la intensificació d’un sistema de baixes pressions es produeix de manera extraordinàriament ràpida.

Després de la tempesta Babet de fa uns dies, Ciaran va ser impulsada per un corrent en jet que va arribar des de l’Atlàntic i va desencadenar fortes pluges i vents huracanats que dimecres van provocar inundacions a Irlanda del Nord i aquest dijous causen estralls al sud d’Anglaterra, amb centenars d’escoles tancades. El Ciaran també colpeja l’Estat espanyol, l’Estat francès, els Països Baixos i Bèlgica, on s’ha activat l’alerta taronja. A l’Estat espanyol, l’arribada del temporal ha provocat la cancel·lació de diversos vols en els aeroports de Madrid, Bilbao, Astúries, Vigo, la Corunya i Santander, així com diverses incidències en els serveis ferroviaris de Galícia i el País Basc. A Itàlia, el mal temps que afecta el nord del país ha obligat a decretar el tancament dels centres educatius i espais públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei dijous

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE