Societat

Israel manté els atacs contra Gaza

Les tropes israelianes asseguren haver dividit la Franja en dues parts després d’una nit de bombardejos

El nombre de víctimes palestines frega les 10.000 persones

Israel continua amb els bombardejos a Gaza mentre les tropes avancen per terra. “Avui hi ha el nord de Gaza i el sud de Gaza”, ha detallat aquest dilluns el general de les forces de defensa d’Israel, Daniel Hagari, qui ha qualificat l’operació “d’etapa significativa” en la lluita contra Hamàs. L’exèrcit israelià ha assegurat que durant la passada nit han atacat per aire 450 objectius de Hamàs el que apunten inclou, “túnels, complexos militars i llocs d’observació”.

En la cinquena setmana del conflicte, el nombre de víctimes mortals palestines ascendeix a 9.770 -dels quals 4.008 són nens, segons les últimes actualitzacions del ministeri de Salut de Gaza. Les diverses agències de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) han emès un comunicat conjunt on reclamen un “alto el foc humanitari” per fer arribar ajuda a la població civil de la zona després del setge. “Ja n’hi ha prou”, han expressat. Com recullen les agències, recorden que en menys d’un mes s’han registrat 1.400 víctimes israelianes i que Hamàs ha segrestat més de 200 persones. Per altra banda, denuncia que desenes de milers de palestins s’han vist obligats a desplaçar-se i que Israel ha tallat els subministraments bàsics a 2,2 milions de persones. En aquest sentit, reiteren la necessitat que s’alliberin els ostatges “sense condicions”, que es protegeixin les infraestructures crítiques per a la població civil i que es faciliti l’arribada d’ajuda humanitària a la franja.

En paral·lel, l’alt representant per a la política exterior de la UE, Josep Borrell, ha reconegut en un discurs pronunciat aquest dilluns que la situació a l’Orient Pròxim “és el resultat d’un error col·lectiu a nivell polític i moral” degut a la “manca de voluntat real” de solucionar el conflicte entre Israel i Palestina. En aquest sentit, el dirigent espanyol ha manifestat que els europeus “tenen l’obligació política i moral d’involucrar-se, no només oferint ajuda humanitària sinó contribuint a una solució duradora”.

D’altra banda, el secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, ja es troba a Turquia per reunir-se amb el seu homòleg turc Hakan Fidan per parlar sobre el conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ