Societat

societat

Demanen que els sense llar de Banyoles puguin accedir a dutxes per a la seva higiene

Càritas Pla de l’Estany ha traslladat aquesta preocupació a l’Ajuntament sense que, hores d’ara, els hagin donat cap solució

Càritas Pla de l’Estany ha expressat la seva preocupació per la situació de les persones sense sostre que viuen a la ciutat i afirma que “a les penoses condicions de viure a la intempèrie, s’hi afegeix el fet de no disposar de dutxes per a la seva higiene”. Aquesta situació també l’estan patint i es fa extensiva a totes aquelles famílies que no disposen de subministrament d’aigua a la llar. Fins a l’any 2020, aquest servei l’oferia directament Càritas als seus locals de la Muralla. Aleshores, la pandèmia del Covid primer i més tard el trasllat provisional de l’entitat a la parròquia de Sant Pere a causa de les obres que s’han d’executar en aquest sector, ha provocat que des de fa tres anys aquestes persones no comptin amb un lloc on dutxar-se.

Des de Càritas Pla de l’Estany expliquen que “davant d’una situació com aquesta hi ha poblacions que han habilitat una part del pavelló municipal, durant uns dies i hores determinades a la setmana, perquè aquestes persones puguin fer la seva higiene i rentar la roba”. En aquest sentit, l’entitat explica que tot i que Banyoles disposa de quatre pavellons municipals, aquesta opció ha estat rebutjada pel consistori sense que al mateix temps s’hagi donat cap alternativa. Des de Càritas es reclama “una solució per aquests ciutadans”. “No poder rentar-se agreuja encara més les seves condicions de vida, afectant tant la seva salut com la seva dignitat”, destaquen.

Segons informa l'ACN,  l’Ajuntament de Banyoles ha respost que l’entitat va cessar de forma “unilateral” el servei sense comunicar-ho prèviament i així “poder buscar una solució de consens que permetés donar continuïtat al servei”. En aquest sentit, diuen que des d’aleshores han treballat conjuntament amb l’entitat per intentar trobar una solució per seguir oferint el servei. “Sempre que s’ha requerit per qüestions sanitàries, l’Ajuntament ha ofert una solució provisional i temporal per atendre les persones que ho necessitaven”, asseguren en un comunicat. Finalment, des del consistori diuen que continuaran treballant “com sempre ha fet, per atendre les necessitats bàsiques de tots els veïns i veïnes de la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ