SOCIETAT
Més de 6.700 visitants i 50 euros per cap gastats a la Fira Orígens d’Olot
L’onzena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya Orígens, que promou l’Ajuntament d’Olot, va tancar ahir a la tarda portes amb un balanç de més de 6.700 visitants, segons van indicar els organitzadors. A més, segons les enquestes realitzades, els visitants han gastat una mitjana de 50 euros.
La cuina verda i sostenible va centrar l’edició d’aquest any de la fira. Hi havia 60 estands d’arreu del territori, un 26% s’estrenen a la Fira i un 43% són productes ecològics. Alguns dels expositors van esgotar els productes. Orígens va vendre prop de 54.000 tiquets de tast i va contribuir a un “alt nivell d’ocupació hotelera”, segons la nota de premsa de balanç dels organitzadors.
Ahir a l’Aula de Cuina hi va haver el II Concurs de Botifarra Catalana, que organitzen la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn. La botifarra guanyadora va ser l’elaborada per Valentí Fàbregas Alier, de la cansaladeria Fàbregas Xarcuters, de Barcelona. S’hi van presentar 24 botifarres de 15 comarques.