Enogastronomia
El primer celler d’altura fa 25 anys
El 1997 Tomàs Cusiné va recuperar la viticultura de muntanya amb Cérvoles Celler, a la localitat de la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues
Les vinyes estan situades a més de 700 metres d’altitud
La darrera iniciativa de Cusiné és el projecte de recuperació d’una varietat ancestral i gairebé desapareguda anomenada trobat
Actualment ja hi ha altres cellers, al Pallars i a la Cerdanya, que fan viticultura de muntanya
Cérvoles Celler, el primer que va apostar per la viticultura de muntanya a casa nostra, celebra els 25 anys. Tomàs Cusiné, el propietari del grup vinícola que engloba, a més d’aquest celler de la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues, tres cellers més (...
55
hectàrees
de vinya té Cérvoles Celler, a la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues.
LES FRASES
La viticultura de muntanya té les seves dificultats. Les produccions són baixes, però el raïm és de molta qualitat
Joel Díaz
Responsable de celler del Grup Tomàs Cusiné
Cusiné va ser un visionari. Avui ja hi ha altres cellers que fan vins de muntanya, com el de Raül Bobet, el celler Castell d’Encús, que ha revolucionat el Pallars
Toni Albiol
millor sommelier de catalunya
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.