Societat

Enogastronomia

El primer celler d’altura fa 25 anys

El 1997 Tomàs Cusiné va recuperar la viticultura de muntanya amb Cérvoles Celler, a la localitat de la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues

Les vinyes estan situades a més de 700 metres d’altitud

La darrera iniciativa de Cusiné és el projecte de recuperació d’una varietat ancestral i gairebé desapareguda anomenada trobat

Actualment ja hi ha altres cellers, al Pallars i a la Cerdanya, que fan viticultura de muntanya

Cérvo­les Celler, el pri­mer que va apos­tar per la viti­cul­tura de mun­ta­nya a casa nos­tra, cele­bra els 25 anys. Tomàs Cusiné, el pro­pi­e­tari del grup vinícola que engloba, a més d’aquest celler de la Pobla de Cérvo­les, a les Gar­ri­gues, tres cellers més (...

55
hectàrees
de vinya té Cérvoles Celler, a la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues.

LES FRASES

La viticultura de muntanya té les seves dificultats. Les produccions són baixes, però el raïm és de molta qualitat
Joel Díaz
Responsable de celler del Grup Tomàs Cusiné
Cusiné va ser un visionari. Avui ja hi ha altres cellers que fan vins de muntanya, com el de Raül Bobet, el celler Castell d’Encús, que ha revolucionat el Pallars
Toni Albiol
millor sommelier de catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.