Societat

gastronomia

El Disfrutar entra a l’Olimp de la gastronomia al rebre la tercera estrella Michelin

Els restaurants barcelonins Quirat i Suto aconsegueixen una estrella

Martina Puigverd, cap de cuina del restaurant Les Cols d’Olot rep el premi a millor xef jove i Josep Roca, millor sommelier

El Disfrutar del carrer Villarroel de Barcelona, dels xefs Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas ha estat distingit aquesta nit amb la tercera estrella Michelin en la gala que la guia gastronòmica més important del món ha fet a l’Auditori del Fòrum de Barcelona. El Difrutar entra a l’Olimp de la gastronomia, on es considera que la cuina és una obra d’art. El considerat per The World’s 50 Best Restaurants com el segon millor restaurant del món i el primer d’Europa ja té l’estrella que li faltava i que l’any passat se li va resistir.

Catalunya, doncs, ja té 5 restaurants amb tres estrelles Michelin ja que la Guia Michelin ha renovat els 13 restaurants amb tres estrelles de l’estat, entre ells quatre de catalans: l’Àbac, de Jordi Cruz, de Barcelona, el Celler de Can Roca, dels germans Roca, de Girona, el Lasarte, de Paolo Casagrande i Martin Berastategui, de Barcelona, i la Cocina Hermanos Torres, dels germans Torres, també de Barcelona.

Avui també ha estat premiat amb tres estrelles el Noor de Paco Morales de Còrdova. I un xef, només un, ha obtingut les dues estrelles, Ignacio Echapresto del restaurant venta Moncalvillo de Daroca de Rioja.

De les 31 noves primera estrella dues han anar a parar a Catalunya. Una ha estat per a Víctor Torres, del restaurant Quirat de Barcelona i la segona per a Yoshitazu Suto, del restaurant Suto , també de Barcelona. Amb aquestes Catalunya ja té 43 restaurants amb una estrella.

Dos restaurants catalans han aconseguit l’Estrella verda, que els certifica per la seva responsabilitat amb la sostenibilitat. Una ha estat per al restaurant Emporium de Castelló d’Empúries i l’altra per l’Algadir del Delta d’Amposta.

El millor sommelier, un premi que s’ha donat per primera vegada, ha sigut per Josep Roca, de El Celler de Can Roca i el premi al millor xef jove ha sigut per la Martina Puigverd, cap de cuina del restaurant Les Cols d’Olot i filla de Fina Puigdevall, que te dues estrelles Michelin. El premi al millor Cap de Sala ha sigut ser per Joan Carles Ibáñez, del Lasarte (el restaurant de tres estrelles de Barcelona) i el premi al millor xef mentor ha sigut per a José Maria Arzak.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona