Societat

SOCIETAT

Preparatius per activar dos pous d’aigua a Salt per l’estat d’emergència per sequera

L’empresa supramunicipal Cicle de l’Aigua del Ter (Catsa) fa les obres per electrificar dos pous en desús al pla de Sitjar, al terme de Salt, que entraran en servei quan la Generalitat decreti l’estat d’emergència. Els dos pous bombaran 50 litres per segon, és a dir, un total de 100 litres per segon, que s’afegiran als que ja arriben al Gironès des del pantà de Susqueda.

Els treballs d’electrificació van començar fa dues setmanes, tot i que els dos mesos anteriors es van posar en superfície quadres elèctrics i mecanismes de control de potència, que estaven soterrats. Operaris treballaven ahir al migdia en la rasa per on passaran els tubs i els cables. Endesa hi actuarà a partir del dia 11.

El sistema del Ter-Llobregat està ara en fase de preemergència, però la falta de pluges podria agreujar la situació. Llavors, els dos pous haurien d’entrar en servei de manera immediata, abans fins i tot del final de les obres. Si fos així, caldria l’ús temporal de grups electrògens. Responsables de Catsa, constituïda per Girona, Salt i Sarrià, recorden que l’any 2008 es van construir els pous i, quan estaven a punt de ser usats, va començar a ploure.

Els dos pous estan separats per uns quatre-cents metres. Són a tocar de la C-65, el tram més proper a l’antic peatge de Girona sud de l’AP-7. Catsa vol que els treballs garanteixin corrent elèctric de manera permanent a les dues instal·lacions tenint en compte que tot indica que no plourà aviat. L’aigua es va a buscar a 300 metres de fondària i la bomba que la propulsa és a 180 metres sota terra. Els treballs acabaran al gener.

Les obres permetran connectar el centre de transformació, a tocar del pàrquing de l’hospital Santa Caterina (parc hospitalari Martí i Julià), amb els pous. Fa nou dies, Catsa ja va reduir el cabal de sortida de l’embassament del Pasteral fins a 210 litres per habitant i dia.

Dutxar-se a casa

Un dels pobles que s’excedeixen és Fornells de la Selva, que hauria d’estar a 230 l/hab/d i se situa en 343, exposa la batllessa, Sònia Gràcia (Junts). Fornells, que té molts concessionaris de cotxes, està en excepcionalitat i no en preemergència.

L’equip de govern aplica mesures des de dilluns. Els esportistes que fan ús de les quatre instal·lacions esportives no es poden dutxar de dilluns a divendres i han de fer-ho a casa. Al poble, de 2.700 habitants, hi ha un miler d’esportistes. A més, el volum de les cisternes dels dipòsits dels edificis municipals s’ha reduït a la meitat.

En un altre poble del Gironès, Sarrià de Ter, gasten 214 l/hab/d. Estan en preemergència, igual que Girona. El regidor de Medi Ambient, Quim Rodríguez (PSC), però, diu que no incompleixen cap norma, segons els exposen a Catsa. L’empresa ha abaixat la pressió d’un dels dos dipòsits, a prop de l’escola Montserrat. L’edil exposa que els centres educatius, esportius i les empreses, incloent-hi la paperera Hinojosa, es fan el càrrec de la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona