Societat

Barcelona

Augmenten les víctimes de delictes a l’àrea metropolitana

Un 23,2% de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona va ser víctima, com a mínim, d’un fet delictiu durant l’any 2022. Això vol dir 1,7 punts més que l’any anterior, en què el percentatge va ser d’un 21,6%. Ara els valors se situen en xifres semblants a les dels dos anys anteriors a la covid (24% i 27%). Totes aquestes dades formen part de l’última Enquesta de victimització a l’àrea metropolitana de Barcelona, que ha fet l’Institut Metròpoli en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona.

Entre els delictes més habituals hi ha els robatoris de bosses o carteres (10,7%), accions contra vehicles (7,8%) i agressions amb components d’odi i discriminació. Aquests últims han afectat el 4,5% de les dones i el 3,7% dels homes.

L’estudi ha mostrat que hi ha més víctimes a les ciutats més grans i centrals del territori metropolità. Un 26,7% dels residents a Barcelona s’han sentit víctimes d’almenys un delicte, fet que situa aquesta ciutat com la que té l’índex de victimització més elevat de tota l’àrea metropolitana. Al Besòs, el 22,3% de la població s’ha sentit víctima d’almenys un delicte. Aquí, la victimització és més alta a Santa Coloma de Gramenet (23,6%), seguida de Badalona (21,9%). Quant al Llobregat, l’índex ha arribat al 22,2%. El de l’Hospitalet de Llobregat s’ha situat en el 26,6%, i el de Cornellà en el 17,6%.

La seguretat als barris metropolitans obté una valoració de 6,30 punts, molt semblant a la de l’enquesta del 2022, 6,32 punts. En canvi, la seguretat a les ciutats metropolitanes és de 5,80 punts. Sobre això, Antonio Balmón, vicepresident executiu de l’AMB, explica: “La seguretat i la convivència són prioritàries i fa temps que treballem, per exemple, per millorar l’enllumenat, com en el cas del parc del Molinet de Santa Coloma de Gramenet o del parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès.” Un altre exemple és el servei de parades intermèdies a demanda del Nitbus, pensat especialment per a menors i dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA