Societat

Societat

El caràcter olotí de Montolivet

Recuperen en un documental la història d’aquest barri d’Olot, que és un dels més singulars de la ciutat

Hi intervenen veïns i persones que hi han estat vinculades

La memòria és als llibres d’història, però sobretot és a les vivències dels seus protagonistes. L’Ajuntament d’Olot va reconstruint la memòria història de la ciutat a la sèrie de documentals Memòries de... a partir de les experiències que comparteixen els veïns. I, ara, en presenta un sobre el barri de Montolivet. Les tres-centes trenta cases d’aquest barri, conegut també com el de les cases barates i el de sant Pere Màrtir per l’església que el vertebra, que està dedicada a aquest sant, constitueixen un dels barris amb més caràcter i més singulars de la ciutat. Setanta-dos anys després de posar-hi la primera pedra, ara la productora Zeba Produccions ha dut a terme un documental que recull la història del barri a través de l’experiència d’una vintena de persones que hi viuen o que hi han tingut vinculació i que s’estrenarà dimarts vinent als Cines Olot –es poden reservar les entrades, de forma gratuïta, per a la sessió que començarà a les 19 h.

Urbanitzat entre els anys 1951 i 1956 i situat al vessant nord-est del volcà de Montolivet, va néixer seguint el projecte dels arquitectes Joaquim Maria Masramon i Ignasi Bosch, que van aixecar l’església, una plaça porxada i un conjunt de més de 330 edificacions residencials que segueixen l’esquema de ciutat jardí. Les cases, principalment unifamiliars i unides de dues en dues, estan distribuïdes enmig d’una xarxa viària que destaca pels seus vials estrets, d’una sola direcció, rasants inclinats i desnivells pronunciats que es gestionen mitjançant zones enjardinades i nombroses escalinates.

El documental Memòries del barri de Montolivet està basat en el treball El barri de Sant Pere Màrtir i la seva integració a la ciutat d’Anna Escarpenter i ha estat realitzat per Zeba Produccions. Amb una durada de tres quarts d’hora, se centra en la singular construcció d’aquest sector d’Olot, així com en els records de les persones que hi estan o hi varen residir. L’Associació de Veïns de Montolivet ha col·laborat estretament amb Zeba Produccions per tal de tirar endavant aquest documental.

El documental de Montolivet s’inclou a la col·lecció de Memòries de.... que produeix l’Ajuntament d’Olot i que ha fet memòria dels 70 anys de l’aiguat d’Olot, la Guerra Civil a la capital de la Garrotxa, Quan anàvem a Marina, Aquells meravellosos 60, la creació i evolució del barri de Sant Roc, els 60 anys de la Fira del Dibuix, la història de les Festes del Tura, el centenari de la Unió Esportiva Olot i els cinquanta anys de l’Institut Montsacopa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.