Societat

La Generalitat dobla el pressupost de les biblioteques penitenciàries per fomentar la lectura

Es crearan lots especialitzats que s’adaptaran als interessos i a les necessitats dels interns

S’ampliaran projectes centrats en potenciar l’hàbit lector a les presons i formar el personal bibliotecari

El Departament de Cultura de la Generalitat doblarà el pressupost per a les biblioteques penitenciàries per a 2024. L’actual partida destina 36.400 euros a fons bibliogràfics i 12.000 euros a fons hemerogràfics de les presons. L’any 2024 està prevista una inversió de 84.000 per a fons bibliogràfics i doblar el nombre de títols de diaris a les biblioteques. S’iniciarà una nova línia d’acció per ampliar els fons de publicacions periòdiques amb la incorporació de noves subscripcions de revistes en català amb un pressupost de 13.230 euros per fer front a la creixent demanda en la consulta de fons hemerogràfics.

En aquesta col·laboració entre el Departament de Cultura i el Departament de Justícia, Drets i Memòria s’ampliaran projectes i accions centrats en fomentar la lectura a les presons i formar el personal bibliotecari. Per potenciar l’hàbit de llegir entre els interns hi ha una oferta molt variada que inclou des de clubs de lectura virtuals fins a commemoracions anuals a autors catalans amb activitats, passant per tallers, sortides al TNC o projeccions de pel·lícules d’interès. Durant el 2024, també es dissenyaran formacions a mida en funció de les necessitats dels treballadors de les biblioteques penitenciàries i altres propostes de foment lector pels usuaris.

Una altra novetat de l’any vinent és la creació de lots especialitzats que es basaran en criteris professionals. Sempre partiran de les necessitats de les persones institucionalitzades, ja sigui en referència al seu nivell d’alfabetització, nous formats, gèneres literaris, temàtiques d’interès, etc..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia